Dėl narkotikų areštinėje atsidūrė du broliai čečėnai

  • Teksto dydis:

Kaip skelbia policija, 25 metų sulaikytasis aktyviai priešinosi pareigūnams ir griebėsi peilio. Tačiau pareigūnams panaudojus specialiąsias priemones bei kovinių imtynių veiksmus, įtariamasis buvo sulaikytas ir surakintas antrankiais.

Policininkų teigimu, čečėnų tautybės vyras jiems gerai žinomas, yra teistas Lietuvoje dėl narkotinių medžiagų platinimo. Taip pat yra paskelbta jo tarptautinė paieška bei išduotas areštas ekstradicijos tikslais. Tačiau šiam užsieniečiui Lietuvoje yra suteiktas prieglobstis.

Pirmadienį Vilniuje, Panevėžio gatvėje, sostinės 2-ojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai kartu su Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos pareigūnais pastebėjo galimą narkotinių medžiagų platinimą. Pareigūnai sulaikė jiems gerai žinomą, anksčiau ne kartą teistą 33 metų moterį. Ji turėjo maišelį su milteliais – įtariama, apie 30 gramų heroino.

Netrukus netoliese buvo sulaikytas ir čečėnas – įtariama, kad būtent jis ir perdavė moteriai šį maišelį su milteliais.

Sulaikytajam į pagalbą iš netoliese esančio daugiabučio atskubėjo 40-metis brolis. Vyras mojavo kumščiais, bandė išlaisvinti sulaikytą brolį, tačiau nesėkmingai – panaudojus specialiąsias priemones bei kovinių imtynių veiksmus, jis atsidūrė pareigūnų rankose.

Visi trys sulaikytieji pristatyti į Vilniaus miesto antrąjį policijos komisariatą ir uždaryti į areštinę. Bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.

Už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui įstatymas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koctas

koctas  portretas
ka jie veikia cia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių