Dingo galvos skausmu Seimui tapusio fontano purkštuvai

Seimo kanceliarijos galvos skausmu virtęs fontanas galbūt tapo vagių taikiniu – dingo kelerius metus saugotos išardytos fontano dalys.

Sostinės policija šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl vagystės iš bendrovės „Vizualinių komunikacijų studija“ teritorijos. Čia kelerius metus saugotos prieš Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai pradžią išardyto Seimo fontano dalys – nerūdijančio plieno vamzdžiai, purkštuvai.

„Vizualinių komunikacijų studijos“ vadovas Saulius Povilaitis BNS sakė vagystę aptikęs tik šių metų balandį, nors ji galėjo būti įvykdyta ir anksčiau – žiemą. Anot jo, pastaruoju metu įmonės veikla pristabdyta, teritorija nebebuvo stebima vaizdo kamerų, todėl vagystė nepamatyta iškart.

„Apvogta gamybinė bazė Trakų Vokėje, pavogtos ne tik tos detalės, bet ir mūsų gamybos įranga“, – sakė S. Povilaitis.

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato viršininkas Erikas Jalovikas BNS patvirtino, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas, kol kas įtariamųjų nenustatyta. Anot jo, kyla abejonių, ar išvis buvo vagystė.

„Tyrimas kol kas vyksta, šiuo metu įtariamųjų dar nenustatėme. Kyla daug klausimų dėl pačio įvykio aplinkybių, tikriname, ar ten viskas gerai nurodyta, ar nėra bendrasavininkų tarpusavio santykių aiškinimosi“, – sakė pareigūnas.

Seimo vicekanclerio Antano Dimaičio teigimu, be dingusių dalių atkurti fontano greičiausiai neįmanama.

„Buvo pamąstymų apie jo atstatymą. Nežinia, kaip čia viskas klostysis toliau, nes nėra tų pagrindinių purkštuvų. Jie pavogti“, – teigė jis.

Dingę puršktuvai sudarė kupolą, iš kurio buvo purškiamas vanduo. Jie nuimti 2013 metais, nes fontanas jau kurį laiką neveikė, gadino vaizdą, o tuo metu Lietuva rengėsi pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai, daug renginių buvo suplanuoti Seimo rūmuose.

Tuomet „Vizualinių komunikacijų studija“ vietoj fontano kupolo pastatė prizmę su žemėlapiais, rodančiais Lietuvos teritoriją skirtingais amžiais. Fontano baseinas paverstas gėlynu.

„Mūsų prašė pastatyti konstrukciją ir baigti išardyti (fontaną – BNS). Savivaldybės Miesto ūkis mūsų prašė saugoti. Gražiai sudėjome, kiemas buvo saugomas. Trejus metus jos niekam neužkliuvo. Po to atsiranda gudručių, kaip galima pasipelnyti“, – BNS sakė S. Povilaitis.

Jo teigimu, pavogta galėjo būti 1–1,5 tonos buvusio fontano dalių, A. Dimaitis svarstė, kad svoris galėjo būti ir didesnis.

Kadangi fontano teritorija priklauso Vilniaus miesto savivaldybei, manoma, kad pavogtas turtas priklausė irgi jai.

1987-aisiais skulptoriaus Gedimino Karaliaus suprojektuotas fontanas Nepriklausomybės aikštėje neveikia jau apie dešimtmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
dedule paskytu sunaujos provokacija pries jo partija

sw

sw portretas
Dekui Dievui, pagaliau seima nekamuos galvos skausmas:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių