Du vilniečiai bus teisiami dėl labai didelio kiekio kanapių kontrabandos

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, joje kaltinimai dėl labai didelio kiekio narkotinės medžiagos gabenimo bei jos įvežimo kontrabanda į Lietuvą pareikšti dviem jaunuoliams.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Kaip pranešė prokuratūra, bylos duomenimis, 2021 metų pabaigoje ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas asmuo vienai Lietuvos bendrovei užsakė automobilvežiu nugabenti lengvąjį automobilį į Ispaniją ir palikti nurodytu adresu.

Vėliau, taip pat nenustatytas asmuo, Ispanijoje palikto automobilio salone ir bagažinėje paslėpė beveik 10,5 kg narkotinės medžiagos – kanapių.

2022 metų pradžioje kitos automobilių vežimo įmonės vairuotojas gavo užsakymą anksčiau minėtą automobilį automobilvežiu pargabenti į Lietuvą.

Vežami automobiliai pakeliui buvo patikrinti Prancūzijos muitinės pareigūnų, jie minėto automobilio salone rado dalį paslėptų kanapių.

Vėliau automobilvežis su visu kroviniu buvo grąžintas įmonės vadovams, kurie, nežinodami, kad Prancūzijos pareigūnai nesurado automobilio bagažinėje paslėptų kanapių, jį įvežė į Lietuvos teritoriją ir atgabeno į Kauną.

Vienas iš įmonės vadovų, apžiūrėdamas automobilį, jo bagažinėje surado likusią dalį – beveik 6 kilogramus – kanapių, apie ką nedelsdamas pranešė policijai.

Buvo organizuota pasala ir, kaltinamiesiems atvykus pasiimti automobilio, jie policijos pareigūnų buvo sulaikyti.

Byloje 24-erių ir 25-erių metų giminaičiams pareikšti kaltinimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – jiems gresia atsakomybė už tarptautinėse sutartyse numatytus nusikaltimus, narkotinių medžiagų kontrabandą ir neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinės medžiagos kiekiu.

Griežčiausia už šias veikas įstatyme numatyta bausmė – laisvės atėmimas 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
keistai atrodo kai kanapių arbata krautuvėj pardavinėja ir sako daug nevartot tai gerai ar kokius kitus produktus ,iš kanapių o gal kad krautuvėje sumokėtas pvm.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių