Dviračių vagys pasislėpė Vingio parke

  • Teksto dydis:

Vilniaus policijos patruliams antradienio naktį nepavyko sulaikyti į Vingio parką pabėgusių dviračių vagių. Tačiau iš parduotuvės pavogti dviračiai rasti ir bus grąžinti teisėtam savininkui.

Apie 4.23 val. suveikė dviračių parduotuvės Vilniuje, Saltoniškių gatvėje, apsaugos sistema. Operatyviai sureagavęs saugos tarnybos „Ekskomisarų biuras“ apsaugos darbuotojas mažiau nei per minutę atvyko į saugomą objektą, kur pastebėjo išlaužtas parduotuvės duris ir dideliu greičiu išvažiuojantį mėlyną krovininį automobilį „VW Caravelle“.

Apsaugos darbuotojas nė kiek nesuabejojo, kad tai nusikaltėliai šalinasi iš įvykio vietos, ir pradėjo juos persekioti. Persekiodamas automobilį, jis susisiekė su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoju, kuriam nuolat atnaujindavo informaciją apie nusikaltėlių judėjimo kryptį.

Policijos budėtojas nedelsdamas organizavo gausias policijos patrulių pajėgas nusikaltėliams sulaikyti. Nusikaltėliai dideliu greičiu per pėsčiųjų tiltą įlėkė į Vingio parką ir, atsitrenkę į medinį suoliuką, išsilakstė į krūmus.

Vilniaus apskrities policija teigia, kad policijos patruliai pagal galimybes apsupo Vingio parko teritoriją ir ėmėsi įtariamųjų paieškos. Tačiau tamsa ir labai didelis plotas sulaikyti nusikaltėlius karštais pėdsakais sutrukdė.

Vagių paliktame automobilyje buvo rasti penki brangūs dviračiai, ką tik pavogti iš parduotuvės Žvėryne.

Toliau darbo ėmėsi sostinės kriminalistai. Tyrimą atliekantys Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad nusikaltimui daryti naudotas automobilis buvo pavogtas dar rugpjūčio mėnesį, o nusikaltėliai, vengdami sulaikymo, paliko nemažai savo pėdsakų. Šiuo metu vykdomos priemonės jiems nustatyti ir surasti.

Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, tiriantys „žaibiškas“ vagystes, atkreipia dėmesį, kad šios rūšies nusikaltimams išaiškinti ir nusikaltėliams sulaikyti „karštais pėdsakais“ yra labai svarbus operatyvus saugos tarnybų reagavimas į apsaugos sistemos suveikimą ir informacijos perdavimas policijai. Pasak policijos, tai patvirtina ir šios nakties pavyzdys, kai „Ekskomisarų biuro“ darbuotojas per labai trumpą laiką atvyko į saugomą objektą ir duomenis perdavė policijai.

Nors nusikaltėliai ir nebuvo sulaikyti, tačiau pagrobtas turtas surastas ir bus grąžintas teisėtam savininkui, be to, buvo surinkta tyrimui svarbių įrodymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

suniukas

suniukas portretas
o kur prozektoriai??!naktinio matymo prietaisai??

komentatorius

komentatorius portretas
o kur suniukai?!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių