Pusmetis po muštynių: I. Mečajaus advokatas atskleidė, kaip dabar gyvena jo klientas

Praėjusių metų lapkričio 16-osios naktį prie Vilniaus centre esančio baro La Birra“ nufilmuotas vaizdo įrašas, kuriame netrūksta smurto. Šį vaizdo įrašą per Kalėdas išplatinusi mergina, kuri tąnakt teigė patyrusi dziudo kovotojo Igno Mečajaus smūgius, ne tik sukėlė didelę audrą, bet ir atsitvėrė tylos siena. I. Mečajaus advokatas Dainius Dargevičius teigia, kad jo klientui buvo pareikšti įtarimai, tačiau byla vis dar nepasiekė teismo.

Advokatas: I. Mečajus ir pats buvo sumuštas

Kaip portalas jau rašė, policijai pavyko greitai nustatyti konflikte dalyvavusius asmenis, o šiame tyrime nukentėjusiais yra pripažinti keletas asmenų. 

I. Mečajaus advokatas D. Dargevičius portalui teigė, kad jo klientui yra pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Dėl kurio asmens sveikatos sutrikdymo buvo pareikšti įtarimai dziudo imtynininkui advokatas negalėjo atskleisti. „Aš ir Ignas pasižadėjome neatskleisti ikiteisminio tyrimo duomenų. Ši byla teismo dar nepasiekė, o mano klientas buvo apklaustas tik kartą, sausio viduryje, – sakė advokatas. – Apklausos laukėme nuo lapkričio, o gegužę jau bus praėję pusmetis nuo įvykio.“ 

Ignas Mečajus/Evaldo Šemioto nuotr.

Paklaustas, kaip jis vertina tai, kad I. Mečajus dalyvavo vos vienoje apklausoje, o byla dar nepasiekė teismo, D. Dargevičius nedaugžodžiavo ir pasiūlė to klausti prokuroro: „Turint vaizdo medžiagą nėra keblu ar sunku išsiaiškinti visas faktines aplinkybes, tad kodėl tiek mėnesių yra tęsiamas ikiteisminis tyrimas sunku pasakyti. Mums neleido susipažinti su byla.“

D. Dargevičius teigė, kad I. Mečajus pripažįsta situaciją ir vykusias faktines aplinkybes. „Nenorėčiau spėlioti, kaip jos bus įvertintos teisine prasme. Aš kaip teisininkas, tai laikyčiausi kitos pozicijos – siekčiau nustatyti, ar Ignas buvo sumuštas, kokia buvo jo būsena, kai jis kėlėsi po smūgių, ir ar suvokė, kur randasi. Ignas ir pats nukentėjo per tą incidentą – jis buvo sumuštas, – aiškino advokatas ir pridūrė, kad jo klientas labai gailisi dėl šio įvykio. – Jis taip pat yra linkęs bendradarbiauti su teisėsauga. Jis norėtų, kad situacija kuo greičiau išsispręstų, nes ją sunkiai išgyvena.“

Advokato turimais duomenimis, tyrime nukentėjusiaisiais yra pripažinti du asmenys. Anot pašnekovo, I. Mečajui šiuo metu yra paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Paklaustas, ar I. Mečajus dar tebesportuoja, advokatas teigė, kad profesionaliu sportu 21-erių vaikinas nebeužsiima. Sportinę formą palaiko sportuodamas klubuose ir salėse.

Primename, kad Lietuvos dziudo federacija pasmerkė I. Mečajų dėl šio įvykio. „Gruodžio 25 d. pasklido žinutė su filmuota vaizdine medžiaga dėl Igno Mečajaus smurto prieš merginą. Iki šios dienos Lietuvos dziudo federacija neturėjo jokios informacijos apie tokį neadekvatų sportininko išpuolį. Teisėsauga federacijos neinformavo apie tokį incidentą, kitu atveju tikrai būtume Vykdomajam komitete apsvarstę šia situaciją ir savo kompetencijos ribose paskyrę nuobaudą sportininkui. Noriu užtikrinti visuomenę, jog Lietuvos dziudo federacija niekada netoleravo ir netoleruos smurto, nesvarbu, prieš ką jis bebūtų nukreiptas “, – iškart po vaizdo įrašo pasirodymo virtualioje erdvėje komentavo LDF prezidentas Vigmantas Sinkevičius.

Į konfliktą įsitraukė nuo 2 iki 5 asmenų

Portalas jau rašė, kad Kalėdų rytą socialiniame tinkle „Facebook“ jauna mergina pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip, pasak įrašo autorės, dziudo kovotojas kumščiu jai smogia. Pastaroji krenta ant žemės ir, kaip matoma iš nuotraukų, pasipila kraujas.

Vilniaus policija patvirtino, kad lapkričio 16 d. apie 4.40 val. nakties gautas pranešimas, jog Vilniaus g. 29, prie baro „La Birra“ įvyko konfliktas.

„Pareigūnams pranešta, kad nepažįstamas asmuo sumušė 1993 metais gimusį J.B. Nukentėjusiajam asmuo trenkė į nosį, o kiek vėliau konstatuotas nosies lūžimas. Šis asmuo taip pat paminėjo, kad agresyvusis užpuolikas vieną kartą trenkė jo 1997 metais gimusiai draugei G.S. Merginai, kuri pati nesikreipė į policiją, atvykę medikai nustatė akies voko žaizdą“, – gruodžio pabaigoje komentavo policijos atstovas. Policijai peržiūrėjus visą vaizdo įrašą, buvo pateikta daugiau detalių – galima spręsti, kad konfliktas tarp jaunuolių prasidėjo baro viduje, o tada tęsėsi lauke.

„Informuojame, kad konflikte dalyvavo kelios jaunuolių grupės. Iš jų per visą konflikto trukmę aktyviai įsitraukė nuo 2 iki 5 asmenų. Šiuo metu negalime teigti, kad mergina nebuvo konflikto dalyvė, tačiau tarp besistumdančių ir besimušančių ji nepastebėta. Konflikte dalyvavusius asmenis policija yra nustačiusi“, – portalui metų pradžioje teigė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

Dėl šio incidento lapkričio 16 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimas). 

Vėliau paaiškėjo, kad į policiją su pareiškimu kreipėsi ne tik vaizdo įrašą paviešinusios merginos draugas, bet ir pats visuomenės pasmerkimo sulaukęs dziudo kovotojas I. Mečajus.

„Jis kelias dienas blogai jautėsi, vėmė, Ignui buvo smarkiai sumušta galva“, – portalui dar sausį sakė sportininką gerai pažįstantys žmonės. Buvo skelbta, kad I. Mečajų galimai užpuolė šeši vaikinai. 

(Žadame papildyti prokuroro komentaru.)


Šiame straipsnyje: Ignas Mečajussmurtas Vilniujesmurtassumušta merginapagalba moterims

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Tai,kad ne pirmas toks sportininkas demonstruojantis sugebejimus ne ten kur reikia.Ar ivykis Jurbarke nieko nesako?Pagal mane jie isvis turetu but visi uzkoduoti,nes alkoholis tik dar labiau suskystina ir taip skystas smegenis.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tikslas pasiektas: kovotojas profesionaliu sportu neužsiima. Todėl niekas daugiau ir nevyksta. AR TAI PIRMAS KARTAS KAI TAIP BANDOMA PAŠALINTI SPORTININKUS? AR TAI PIRMAS KARTAS KAI PASIPAINIIOJA MERGINA? Ir pasitaiko, kad vėliau tos merginos gauna teistumus už melagingus liudijimus jau kitose. Nes tokia jų ekonominė veikla.

Gaidys

Gaidys portretas
Kukareku
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių