Gerą vardą turinčios bendrovės angare – beveik 3 tonos kontrabandinių degalų

Vilniaus r., Skaidiškėse, Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Vilniaus apskrities VPK) pareigūnais nustatė transporto įmonę, kuri angare laikė beveik 3 tonas, kaip spėjama, kontrabandinių dyzelinių degalų.  Įmonei gresia baudos, ji turės sumokėti ir akcizus.

Apie angare laikomas talpyklas su skysčiu, skleidžiančiu dyzelinių degalų kvapą, Vilniaus AVMI specialistus informavo Vilniaus VPK Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai. Ši teritorija priklauso gerą vardą turinčiai transporto įmonei, įregistruotai Vilniuje. Pagrindinė bendrovės veikla – krovinių gabenimas vilkikais iš visų Europos šalių į Rusiją ar Baltarusiją. Bendrovė yra tikroji nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ narė.

Į vietą atvykę Vilniaus AVMI specialistai pamatė kelis remontuojamus vilkikus, o pasitikę įmonės darbuotojai tikino, kad dyzeliniai degalai yra iš šių vilkikų. Tačiau paklausus, kodėl 3 talpyklos nebuvo registruotos Vilniaus AVMI, kaip to reikalauja įstatymas, gūžčiojo pečiais. Be to, įmonės darbuotojai negalėjo pateikti degalų įsigijimo dokumentų. Vilniaus AVMI specialistai talpyklose rado beveik 3 tonas degalų. Nustatyti jų kilmę padės skysčio mėginiai, perduoti muitinės laboratorijai.

Mokesčių administratorius atkreipia dėmesį, kad transporto priemonių bakuose iš trečiųjų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje buvo įvežti. Priešingu atveju, jeigu degalai perpilami į kitą talpyklą, už juos privalu mokėti akcizus. Be to, degalų asmeninėms reikmėms įsigiję juridiniai asmenys privalo užregistruoti talpyklą Mokesčių inspekcijoje, tvarkyti degalų apskaitą ir turėti įsigijimo dokumentus.

Vilniaus AVMI primena, kad už kontrabandinių degalų prekybą, jų laikymą neregistruotose talpyklose gresia administracinės baudos iki 20 tūkstančių litų ir akcizas.

Šiais metais (iki kovo 31 d.) atliktų patikrinimų metu Vilniaus AVMI rado beveik 11 tūkst. l kontrabandinių dyzelinių degalų.

Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad gyventojai apie nelegalius degalus, jų panaudojimo atvejus ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti pasitikėjimo telefonu 1882, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijos teritoriniame skyriuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių