I. Strazdauskaitės nužudymu įtariami pusbroliai lieka už grotų

Vilniaus apygardos teismas penktadienį pilnai patenkino prokuratūros pareiškimus ir trims mėnesiams pratęsė suėmimą įtariamiesiems plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje.

„Išnagrinėjęs prokuroro pareiškimą teismas nustatė, kad jie įtariami padarę labai sunkų nusikaltimą – nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis, be to, yra įtariami padarę kitus nusikaltimus. Jie gali bėgti slėpti nuo tyrimo ar teismo, trukdyti tyrimui, daryti naujus nusikaltimus, todėl jiems šiuo metu turi būti taikoma pati griežčiausia kardomoji priemonė“, – sakė teisėja Laureta Ulbienė.

Pagal teisėjos nutartį, Leonas Bieliauskas, Mantas Bieliauskas ir Karolis Bieliauskas suimti bus laikomi mažiausiai tris mėnesius skaičiuojant nuo gruodžio 10 dienos, sekmadienio.

Įtariamieji dalyvavo ketvirtadienį vykusiuose teismo posėdžiuose, nes jų dalyvavimas pratęsiant suėmimą yra būtinas. Uždaruose teismo posėdžiuosei taip pat dalyvavo prokuroras ir įtariamųjų gynėjai.

Prokuratūra ir policija anksčiau yra minėjusi, kad ikiteisminį tyrimą tikisi baigti iki metų pabaigos. Prokuratūra teigia, kad jau dabar aišku, jog tyrimas nebus baigtas, nes nėra atliktos visos reikalingos ekspertizės, be to, prieš perduodant bylą į teismą su jos medžiaga turės susipažinti ne mažiau kaip 22 proceso dalyviai – kaltinamieji, advokatai, nukentėjusieji ir t. t.

Kaip skelbė BNS, prieš tai rugsėjo 8 dieną Vilniaus apygardos teismas taip pat trims mėnesiams buvę pratęsęs suėmimą giminystės ryšiais susijusiems Bieliauskams, nes jie yra pavojingi visuomenei ir gali daryti naujus nusikaltimus. Prokurorų prašymą patenkinęs teismas tada skelbė, kad įtariamieji gali bėgti nuo teismo.

Pusbroliams pateikti įtarimai dėl brutalaus jaunos merginos nužudymo iš savanaudiškų paskatų bei kitų nusikaltimų padarymo.

Kitiems bylos įtariamiesiems taikomos švelnesnės kardomosios priemonės. Jiems yra pateikti įtarimai dėl neteisėto laisvės atėmimo, plėšimų ir kitų nusikaltimų.

Prie I. Strazdauskaitės  bylos tyrimo prijungtas ir tyrimas dėl Latvijos piliečio plėšimo, jo vairuoto taip pat brangaus automobilio pagrobimo. Kaip I. Strazdauskaitės atveju, čia taip pat imituota avarija. Šis nusikaltimas įvykdytas pernai balandį. Daliai įtariamųjų I. Strazdauskaitės   byloje pateikti įtarimai ir dėl šio plėšimo.

Šiame tyrime tai pat aiškinamasi, ar įtariamieji nėra įvykdę daugiau nusikaltimų.

I. Strazdauskaitė kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Įtarus, kad mergina buvo pagrobta ir nužudyta, buvo sulaikyti šeši asmenys.

Teisėsauga teigia, kad mergina nužudyta kovo 5-ąją, siekiant pagrobti jos automobilį. Manoma, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I. Strazdauskaitę kilo spontaniškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
O tai kur jie turet buti?Zyliu lesiklejej?

O

O portretas
kur dar jie turėtų būti jeigu ne už grotų? Kirtimuose prekiauti ar pekelėse aukų tykoti? Nors tikroji jų vieta - kartuvėse.

...

... portretas
Niekas jų iki gyvos galvos nesodins (net jei ir nuteis): JEI dabar tylės, ir paskui santūriai elgsis po 5 metų prašys apeliacijos (advokatų aukso kasyklos tokie); tokius TIK mirties bausmės grėsmė gali prakalbint.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių