Į Vilniaus ligoninę dėl kriminalinio aborto paguldyta moteris

Vilniaus ligoninėje gydoma dėl kriminalinio aborto paguldyta moteris.

Kaip skelbia policija, 36 metų moteris antradienio vakarą apie 20 val. buvo pristatya į Vilniaus ligoninę iš namų Karaliaučiaus gatvėje, Pilaitėje.

Kriminalinis abortas yra tiesioginis ar netiesioginis vaisiaus traumavimas, kai nėštumą iki 22 savaičių nutraukia asmuo ne asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, kai nėra teisinių medicininių nėštumo nutraukimo indikacijų.

Lietuvoje leidžiama nutraukti nėštumą moters noru nesuėjus 12 nėštumo savaičių

Baudžiamojo kodekso 142 straipsnis numato atsakomybę už neteisėtą abortą.

Įstatymas numato, kad gydytojas, turintis teisę daryti aborto operacijas, padaręs abortą pacientės prašymu, jeigu buvo kontraindikacijų arba tai padaryta ne sveikatos priežiūros įstaigoje, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Sveikatos priežiūros specialistas, neturintis teisės daryti aborto operacijas, sveikatos priežiūros įstaigoje padaręs abortą pacientės prašymu, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Įstatymas tam, kas neturėdamas teisės daryti aborto operacijas nutraukė nėštumą pačios moters prašymu, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių