Iš Lietuvos sprunkantį vilnietį pasieniečiai sučiupo vilkikų terminale

  • Teksto dydis:

Kalvarijos savivaldybėje VSAT pareigūnai sulaikė nemalonumų su teisėsauga turėjusį ir iš Lietuvos sprukti ketinusį vilnietį.

Vyras pasieniečiams įkliuvo krovininių automobilių terminale, kur, manoma, ieškojo jį pavėžėti galinčio vairuotojo.

Antradienį popiet ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patruliavę Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai atkreipė dėmesį į įtartiną asmenį. Krepšiu nešinas vyras krovininių automobilių terminale vaikštinėjo tarp čia stovėjusių vilkikų su puspriekabėmis.

Šiame terminale, esančiame netoli Lietuvos ir Lenkijos sienos, po ilgų kelionių privalomo poilsio dažnai sustoja tolimųjų reisų vilkikų vairuotojai, gabenantys įvairius krovinius.

Įtarimą sukėlęs vyriškis pasieniečiams ištiesė nepriekaištingus asmens dokumentus, išduotus 44-erių Vilniaus gyventojui. Informaciją apie šį asmenį duomenų bazėse patikrinę VSAT pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad vilnietis turi nemalonumų su teisėsauga. Nusikaltimo padarymu įtariamo sostinės gyventojo paiešką buvo paskelbusi Prienų policija.

Manoma, kad vyras krovininių automobilių terminale ieškojo vairuotojo, kuris sutiktų jį pavėžėti į kurią nors Vakarų Europos šalį ir taip padėtų išvengti Lietuvoje gresiančios atsakomybės.

Apie vilniečio sulaikymą VSAT pareigūnai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną vyrą perdavė atvykusiam konvojui.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 106 asmenis, kurių dėl įvairių priežasčių ieškojo teisėsaugos institucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių