„MG Baltic“ byloje – holdingų vadovės D. Dominienės apklausa

„MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kaip liudytoja apklausta „Vilniaus prekybos“ pagrindinio akcininko Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamų holdingų vadovė Diana Dominienė.

Ji neigė, kad „Vilniaus prekyba“ koncernui atsidėkojo už pagalbą.

„Nebuvo už ką atsilyginti“, – per teismo posėdį pirmadienį Vilniaus apygardos teisme sakė liudytoja. Pasak jos, įmonių grupė pasikliovė savo ekspertais.

Teisme D. Dominienė buvo apklausta dėl 2015 metais parengto pelno mokesčio įstatymo pakeitimo projekto.

D. Dominienė tyrimo metu buvo apklausta Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT), kaip liudytoja politinės korupcijos byloje ji buvo apklausta ir 2016-ųjų gegužę. Tuomet STT pareigūnai D. Dominienės darbo kabinete, automobilyje ir namuose atliko kratas.

Pirmadienį vykusio jos liudijimo Vilniaus apygardos teisme klausėsi ir jos advokatas.

Teisme posėdyje buvo paskelbti ir slapta daryti D. Dominienės ir R. Kurlianskio pokalbių įrašai. Juose minimos frazės „sava chebra“, „ėjimas plačiau pasivaikščioti, ne po komitetus“ ir t.t.

Pasak D. Dominienės, R. Kurlianskį ji pažįsta 20 metų, vienu metu su juo tardavosi dėl bendravimo su žurnalistais.

Liudytoja pasakojo, kad buvo atsakinga už konfliktų su smulkiaisiais akcininkais sprendimą, jie buvo nepatenkinti grupės vykdoma politika, buvo konfliktų su grupės įmonėmis.

„Smulkieji akcininkai buvo gana aktyvūs, naudojo žiniasklaidą, teikė istorijas apie nesumokėtus mokesčius“, – teisme teigė D. Domininenė.

Ji sakė, kad nežinojo, kaip elgtis, todėl tardavosi su R. Kurlianskiu, kaip bendrauti su žiniasklaida.

„Jis tikrai nebuvo paskutinis žmogus žiniasklaidos grupėje“, – sakė D. Dominienė. R. Kurlianskis buvo koncerno žiniasklaidos grupės vadovas.

2015 metų gruodį R. Kurlianskis jai pasakė, kad koncerno įmonė „Mitnija“ norėtų laimėti 13-14 mln. eurų vertės bendrovės „Maxima LT“ biurų pastato ir parduotuvės statybų konkursą Naugarduko gatvėje Vilniuje. D. Dominienė pažadėjo pažįstamam pasikalbėti su savo kolegomis.

D. Dominienė vėliau pranešė, kad yra galimybė sumažinti kainą.

Pasak jos, vėliau iš paties R. Kurlianskio sužinojo, kad „Mintija“ laimėjo konkursą.

„Maxima LT“ biurų pastato ir parduotuvės statybų konkursas vyko 2015 metais, jame dalyvavo 5-6 įmonės, o laimėtoja buvo pasirinkta „Mitnija“, su kuria 2016-ųjų pradžioje pasirašyta 15 mln. eurų vertės sutartis. Statybos darbai baigti 2017 metų pradžioje.

„Mitnija“ savo interneto tinklapyje skelbia, kad „Maxima LT“ yra jos ilgalaikė klientė, su kuria bendradarbiaujama nuo 2003 metų, kai buvo pastatytas prekybos centras „Hyper Maxima“ Savanorių prospekte Kaune. „Mitnija“ nurodo „Maxima“ parduotuves taip pat pastačiusi Vilniuje, Telšiuose, Mažeikiuose, Kretingoje, kituose šalies miestuose.

Be to, „Mitnija“ taip pat yra laimėjusi N. Numavičiaus kontroliuojamos nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „M.M.M. projektai“ užsakymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių