Namą apvogę vilniečiai toli nenuvažiavo

  • Teksto dydis:

Vilniaus policijos patruliai sulaikė du vyrus, kurie automobiliu vežė vogtus daiktus.

Patruliuojantis ekipažas paryčiais gavo pranešimą, kad Pilaitėje apvogtas statomas namas, o vagys pasišalino tamsios spalvos automobiliu „VW Passat“. Pareigūnams buvo nurodyti ir vagyste įtariamų vyrų požymiai.

Prie išvažiavimo iš vakarinio aplinkkelio patruliai pastebėjo Oslo gatve, Gariūnų link, važiuojantį juodos spalvos automobilį „VW Passat“. Jie mašiną pasivijo ir sustabdė. Automobilį vairavo 30-metis vilnietis, šalia jo sėdėjo 37 metų keleivis.

Pareigūnai, patikrinę automobilio dokumentus, paprašė atidaryti bagažinę, nes įtarimų sukėlė nulenktos galinės sėdynės ir iš bagažinės į saloną kyšantys dviračiai, kompiuterių monitoriai, kiti daiktai. Paklausus, kam priklauso šie daiktai, vairuotojas patikino, kad tai jo, ir veža draugui į Gariūnus parduoti.

Pasak policijos, buvo matyti, kad abu vyrai nervinosi, užsirūkė. Kai buvo nuspręsta atlikti paviršinę apžiūrą, vyrai dar labiau sutriko, paklausė, ar gali apsivilkti striukes. Kai vairuotojo striukės kišenėje buvo rastas didelis atsuktuvas, kartu važiavęs vyras staiga kažką išmetė. Pareigūnai tą pastebėjo ir žolėje rado kastetą.

Kadangi abu vyrai atitiko nurodytus įtariamųjų požymius, o veidai ir rankos buvo išteptos juodai, jie negalėjo paaiškinti, iš kur automobilyje tiek įvairių daiktų, pareigūnai juos sulaikė ir pristatė į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą.

Apvogto namo savininkas atpažino savo daiktus.

Automobilio „VW Passat“ keleivio vietoje, po kilimėliu, rastas paslėptas santechnikos raktas, po sėdyne – didelis plaktukas-laužtuvas, durelėse – peilis ir kepurė, prie pavarų dėžės svirties – daugiafunkcis peilis ir žibintuvėlis.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.


Šiame straipsnyje: vagystėvagyspolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vikas

Vikas portretas
Vietoje reikejo rankas nukapoti degradams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių