Net betono blokai neapsaugojo kontrabandininkų nuo muitinės rentgeno

  • Teksto dydis:

Penktadienis, spalio 13-oji, tapo nelaiminga diena per Medininkus į Lietuvą krovininiu vilkiku važiavusiam baltarusiui.

Patikrinę jo gabentą medžio plokščių krovinį, muitinės pareigūnai šiame rado net 7 rūšių kontrabandinių cigarečių – daugiau nei 306 tūkst. pakelių. Rūkalai buvo paslėpti plokštėmis aklinai užkrautoje specialioje medinėje talpoje.

Apie 14 val. 30 min. į Medininkų kelio postą vilkiku „DAF“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis Dz. Sh. deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją ketinantis vežti medžio drožlių plokštes. Tačiau patikrinus jo mašinos puspriekabę rentgeno kontrolės sistema, muitininkams kilo įtarimų, kad viduje gali būti ir nelegalus krovinys.

Iškrovus dalį plokščių buvo aptiktas specialus medinis konteineris, pilnas cigarečių dėžių: iš viso muitininkai jame rado net 306 tūkst. pakelių 7 rūšių baltarusiškų cigarečių, tarp jų „NZ“, ‚Premier“, „Minsk“, „Fest“ ir kt. Bendra sulaikytos cigarečių kontrabandos vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 806 tūkst. eurų.

Kontrabandininkams nepadėjo ir tai, kad į puspriekabę jie buvo papildomai pakrovę betono blokelių: tikėtasi, šitaip „išlyginti“ sunkesnės medienos ir lengvesnių cigarečių svorio skirtumus.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, sekmadienį Vilniaus miesto teismo sprendimu jis buvo suimtas mėnesiui. MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.


Šiame straipsnyje: kontrabandamuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Xbz

Xbz portretas
Čia ne vairuotoją sodint, o krovinio gavėjus už šiknos reikia imti... Dažnai būna, kad vairuotojas tik popierius gauna ir priekabą prisikabina, net neįsivaizduodamas, ko ten papildomai gali būti prikišta... O dabar nueita lengviausiu keliu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių