Nuskambėjo pirmasis nuosprendis neblaiviam vairuotojui

  • Teksto dydis:

Vilniuje trečiadienį bauda ir automobilio konfiskavimu nuteistas pirmasis vairuotojas, kuriam nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas.

Kaip pranešė kelių policija, teismas priėmė sprendimą valstybės nuosavybėn konfiskuoti šeimos automobilį „Renault Megane“, paskyrė vyrui 2 tūkst. 824 eurų baudą, ją sumažinęs iki 1 tūkst. 883 eurų. Teisė vairuoti iš vilniečio atimta dvejiems metams.

Penkiasdešimtmetis vyras policijos pareigūnų buvo sustabdytas sausio 2 dieną Nemenčinės ir Saulėtekio gatvių sankryžoje. Vyras neneigė vartojęs alkoholį, o policijos pareigūnų alkoholio matuokliu jam nustatytas sunkus 2,58 promilės girtumas.

Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą, apsaugos darbuotoju dirbantis vyras buvo pristatytas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, kur iš jo buvo paimtas kraujas. Neblaivaus vairuotojo kraujyje buvo rasta 2,73 prom. etilo alkoholio.

Vairuotojas teisme nurodė, kad automobilis reikalingas šeimai, nuoširdžiai gailėjosi dėl padarytos nusikalstamos veikos.

Šį teismo nuosprendį galima apskųsti per 20 dienų.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojus naujajam Administracinių teisės nusižengimų kodeksui, dalis jame iki šiol buvusių pažeidimų perkeliami į Baudžiamąjį kodeksą  ir už juos jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš tokių pažeidimų – vairavimas neblaiviam su daugiau kaip 1,5 promilės alkoholio girtumu.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, iki trečiadienio policija pradėjo 60 ikiteisminių tyrimų dėl galimų vairuotojų nusikalstamų veikų – vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai girtumas buvo didesnis, nei 1,5 promilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arvis

arvis  portretas
Tai ko bijot bausti jei yra straipsnis teisejai ar tai normalu viena kalbam kita darom juokeliai

Menininkas

Menininkas portretas
Čia jau antras girtuoklėlis vairuotojas. Už pirmą laidavo teta, todėl realios baudos negavo. Teisėjai nedrįsta bausti, nebent užmuštų žmogų. Taip sudaroma teismų praktika apsieiti švelniomis administracinėmis baudomis.

Vera

Vera portretas
Aišku, teta nelaiduos.Girtas vairuotojas nubaustas administracine bauda. Galėtų girtaujantis dar patupėti už grotų nors 5 paras.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių