Nuteista vairuotoja, neblaivi sunkiai sužalojusi pėsčiąją

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį laisvės atėmimo bausme jos vykdymą atidedant nubaudė vilnietę Jevgeniją Mackanec, kuri neblaivi vairuodama automobilį sunkiai sužalojo pėsčiąją.

35 metų moteriai skirta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams. Taip pat maksimaliam - trejų metų terminui - nuteistajai atimta teisė vairuoti, pranešė teismo atstovė spaudai.

Visą bausmės vykdymo laiką nuteistoji nuo 23 val. iki 6 val. negalės palikti namų. Teismas nukentėjusiosios merginos naudai priteisė 40 tūkstančių eurų, o jos tėvams – po 7 tūkstančius eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Pagrindų atleisti kaltinamąją nuo baudžiamosios atsakomybės teismas nenustatė.

Teismas pažymėjo, kad moteris padarė neatsargų nusikaltimą, kurio pasekmės yra sunkios. J.Mackanec anksčiau teista nebuvo, taip pat nebuvo bausta ir administracine tvarka, kaltę pripažino. Alkoholį ji vartojo dėl psichologinių problemų, priklausomybė nenustatyta.

„Nuteistoji charakterizuojama teigiamai, dirba ir sutiko atlyginti padarytą žalą – tai rodo jos pastangas būti socialiai naudinga ir atsakinga už savo veiksmais sukeltas pasekmes. Skirta bausmė yra artima sankcijos vidurkiui. Teismas taip pat nusprendė, kad nuteistosios pasišalinimas iš įvykio vietos galėjo būti sukeltas šoko ir psichinės būklės – nėra įrodymų, kad J.M. veikė tyčia“, - rašoma teismo pranešime.

J.Mackanec 2013-ųjų sausį, Vilniuje, netoli Baltojo tilto, būdama apsvaigusi nuo alkoholio (2,7 promilės), nesulėtino važiavimo greičio prieš pėsčiųjų perėją, partrenkė ir sunkiai sužalojo nukentėjusiąją bei pasišalino iš įvykio vietos.

Nukentėjusioji iki šiol gydoma slaugos ligoninėje.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
kol girtas vairuotojas ne bus teisiamas , kaip nusikaltėlis ir dar nužudęs žmogų būdamas už vairo ,tol žmogžudžiai už vairo jausis saugūs ,,,,,sėkmės ,už vairo ,,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių