Nužudymo prie lombardo byla: vienas vyras nuteistas, kitas – išteisintas

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį panaikino nuosprendį, kuriuo vilnietis Rolandas Karlonas pripažintas kaltu dėl nužudymo prie lombardo sostinės Kalvarijų gatvėje.

Kitas vyras, vilnietis Sergejus Volkovas, lieka pripažintas kaltu dėl nužudymo, jis kalės dėl tyčinio nužudymo iš chuliganiškų paskatų ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Jam skirta galutinė 14 metų laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose. Vyras anksčiau teistas septynis kartus, tačiau visi teistumai jau yra išnykę.

Šioje byloje pernai gruodį nuosprendį paskelbė Vilniaus apygardos teismas. Du vyrai pripažinti kaltais dėl nužudymo ir viešosios tvarkos pažeidimo, o trečiasis – tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Dviem nuteistiesiems apskundus nuosprendį Apeliaciniam teismui, teisėjai iš naujo tyrė svarbius įrodymus, į posėdžius kvietė ekspertą.

„Nėra jokių įrodymų, kad R. Karlonas panaudojo peilį, niekas nepaliudijo. Priešingai, peilį turėjo S. Volkovas ir jis sudavė. R. Karlonas išteisintas nesant jokių patikimų įrodymų“, – sakė teisėjas Kęstutis Jucys.

Tačiau 43 metų R. Karlonui palikta galioti arešto bausmė už viešosios tvarkos pažeidimą.

Nužudymas įvykdytas 2014 metų gruodžio 23-iosios vakarą Kalvarijų gatvėje, prie lombardo „Aurora Gold“. R. Karlonas yra šio lombardo savininkas.

S. Volkovas atėjo pas savo gerą pažįstamą R. Karloną į lombardą, ten dirbo ir Ilja Matiukovas. S. Volkovas nusprendė atšvęsti savo grįžimą iš Norvegijos, be to, artinosi Kūčios ir Kalėdos.

Ta proga vyrai išgėrė kelis butelius trauktinės „Trejos devynerios“. S. Volkovas išeidavo parūkyti į lauką, rūkydamas jis sutiko pro šalį ėjusią merginą, ją pasikvietė išgerti alkoholio, ši sutiko su pasiūlymu.

Dar kartą išėjus vyrui parūkyti, pro šalį ėjo kita kompanija – vaikinai ir merginos irgi buvo vartoję nemažai alkoholio. Tarp jų buvo ir Vitalijus B.

Jis rastas nužudytas įvykio vietoje, vėliau ekspertai nustatė, kad jaunas vyras buvo stipriai apsvaigęs nuo alkoholio – organizme rasta 2,65 promilės alkoholio.

„Matyt, visų girtų kompanijų nelaimei, vienas iš einančiųjų pro šalį, pamatė stambaus kūno sudėjimo vyrą. Tai buvo S. Volkovas. Jis apsiriko ir priėjo jį apsikabinti, galvodamas, kad čia – jo geras pažįstamas. Paaiškėjus, kad čia ne tas žmogus, jis jo atsiprašė ir kompanija ėjo toliau. Tačiau būdamas stipriai išgėręs impulsyvaus būdo, S. Volkovas įbėgo į vidų ir pakvietė vyrus išeiti į lauką, nes esą jį kažkas užpuolė“, – yra sakęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Stasys Lemežis.

Kompanijos santykius aiškinosi tik apie devynias minutes, o įvykio vietoje rastas nudurtas žmogus. Jis nuo padarytų sužalojimų įvykio vietoje mirė. Jam padaryta dešimt sužalojimų peiliu, iš jų šeši mirtini.

Ekspertai nustatė, kad bet kuris iš šešių dūrių galėjo sukelti mirtį. Pagrindinė mirties priežastis – širdies sužalojimas.

Šioje byloje visi trys kaltinamieji buvo patikrinti melo detektoriumi.

Nors apygardos teismas jo duomenimis nesiremia, tačiau, pasak teisėjo S. Lemežio, šis tyrimas „kategoriškai parodė“, kad R. Karlono ir S. Volkovo parodymai, jog jie nepadarė jaunuoliui jokių sužalojimų, yra neteisingi, jie meluoja.

R. Karlonas ir S. Volkovas savo kaltės nei tyrimo metu, nei teisme nepripažino.

Nužudytą vaikiną savo lėšomis palaidojo jo sesuo. Ji tik prieš metus iki įvykio susirado brolį. Brolis ir sesuo augo atskirai, mergina buvo įvaikinta.

Po Apeliacinio teismo verdikto daugiau nei 2,3 tūkst. eurų laidotuvių išlaidų jai turės sumokėti S. Volkovas. Ieškinys dėl 20 tūkst. eurų neturtinės žalos atmestas, nenustačius itin glaudžių ryšių tarp sesers ir brolio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių