Oriniais ginklais internete prekiavo nepilnamečiai

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai nustatė nepilnamečius, kurie internete prekiavo oriniais šaunamaisiais ginklais.

Ketvirtadienį Prevencijos poskyrio pareigūnai, vykdydami priemonę „Dėl neteisėtos prekybos internetiniuose puslapiuose“, sulaikė du nepilnamečius asmenis, kurie prekiavo savigynai skirtomis priemonėmis.

Internetiniuose puslapiuose pareigūnai ieškojo D kategorijos ginklais prekiaujančių asmenų ir susidomėjo skelbimu, kuriame buvo pažymėta, kad ginklai parduodami ir nepilnamečiams.

Kaip pranešė policija, prisistatę pirkėjais, pareigūnai paskambino pagal skelbimą pardavėjui. Susitarę dėl kainos, pareigūnai nuvyko sutartu adresu, kur susitiko su dviem vaikinais. Pareigūnai nustatę neteisėtą veiklą, sulaikė prekeivius ir pristatė į komisariatą. Paaiškėjo, kad asmenys, prekiavę D kategorijos ginklais, yra nepilnamečiai.

Nepilnamečių tėvams surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams.

Tęsdami prevencinę priemonę, pareigūnai paskambino dar pagal vieną skelbimą asmeniui, kuris prekiavo pipirinių dujų balionėliais. Pareigūnai nuvyko sutartu adresu bei užfiksavo neteisėtos prekybos faktą. Apžiūrėjus minėto asmens automobilį, rasti ir paimti 36 pipirinių dujų balionėliai, skirti savigynai.

Prekeiviui, už neteisėtą vertimąsi komercine veikla neturint licencijos, surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 289 iki 868 eurų su produkcijos, įrankių, žaliavos ir gautų pajamų iš šios veiklos konfiskavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm  portretas
Vaikai atseit...pražudė tėvų bizni, nes jie nebaudžiami,o o jei užmušti mano vaiką tokie snargliai aš ne tik juos bet ir tėvus....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių