Pasieniečiai sulaikė baltarusiškų rūkalų krovinį

  • Teksto dydis:

Vilniuje Ignalinos pasieniečiai sulaikė automobilį „Citroen C5“, kuriame buvo 4 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, ir jame sėdėjusį mašinos savininką.

Ketvirtadienį VSAT Ignalinos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai sostinės Naujininkų rajone esančioje stovėjimo aikštelėje patikrino ten stovėjusį automobilį „Citroen C5“. Jame sėdėjo savininkas, 48 metų vyras, gyvenamąją vietą deklaravęs Šiauliuose. Ignalinos pasieniečiai turėjo žinių, kad automobilyje gali būti neteisėtai į Lietuvą atgabentos akcizais apmokestinamos prekės.

„Citroen C5“ bagažinėje VSAT pareigūnai rado 4 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, „Fest 7“, „Minsk Super Slims“ ir „NZ Gold Super Slims“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Vairuotojui, kurio mašinoje buvo aptikti kontrabandiniai rūkalai, dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo ir laikymo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena. Už tai gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas.

Vyriškį po apklausos pasieniečiai paleido. Cigaretės ir „Citroen C5“ saugomi Ignalinos rinktinės padaliniuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių