Kontrabandos nešikai įkliuvo pasieniečių šuniui

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajone pasieniečiams į rankas pateko du kontrabandinių cigarečių kroviniai. Vienu atveju tarnybinis vokiečių aviganis Rolfas padėjo susekti ir sulaikyti du, įtariama, kontrabandos nešikus.

Vėlų antradienio vakarą VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties ir Lavoriškių užkardų pareigūnai Vilniaus rajono Kirtimų kaimo prieigose sulaikė du vyrus. Nuo čia iki sienos su Baltarusija – apie 3 kilometrus. Įtariamuosius prieš tai miške susekė tarnybinis vokiečių aviganis Rolfas. Vienas asmuo dar bandė bėgti, bet šuo jį prisivijo ir neleido pasprukti.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 24-erių ir 25-erių vilniečiai. Šalia pasieniečiai aptiko paslėptas 6 dėžes, iš viso 3 tūkst. pakelių, cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Įtariama, kad sulaytieji yra šios kontrabandos nešikai.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Vilniečiams gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų. Šias bylas nagrinės teismas.

Po apklausų abu vyrus VSAT pareigūnai paleido.

Tą pačią dieną Lavoriškių užkardos pasieniečiai Vilniaus rajono Mačiuliškių kaimo prieigose, miške apie 100 metrų nuo sienos su Baltarusija, aptiko 1250 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Manoma, kad jomis galėjo atsikratyti pasieniečių išsigandę ir sprukę kontrabandininkai.

Abiem minėtais kontrabandos sulaikymo atvejais sienos pažeidimų pėdsakų neaptikta. Įtariama, kad visi rūkalai iš Baltarusijos teritorijos į Lietuvą tiesiog buvo permesti per sienos liniją pačios sienos nepažeidžiant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių