Po futbolo rungtynių anglų sirgaliai siautėjo Vilniaus gatvėse ir baruose

  • Teksto dydis:

Policija po futbolo rungtynių pirmadienį pradėjo du ikiteisminius tyrimus ir juos tirdami sulaikė devynis britų futbolo sirgalius. Jie buvo pristatyti į policijos areštines.

Keturiems Lietuvos piliečiams už nedidelį chuliganizmą surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, pažeidimai susiję muštynių inicijavimu. Administraciniai protokolai surašyti ir britų sirgaliams. Policija teigia turinti daug filmuotos medžiagos, jas peržiūrėjusi nustatys konfliktų dalyvius, iniciatorius ir patrauks juo atsakomybėn.

„Pagal tokį kiekį sirgalių, pagal tai, kad tai - anglų sirgaliai, manau, kad mums puikiai pavyko susitvarkyti. Be abejo, iškėlėme keletą problemų, su kuriomis susidūrėme. Tai pats „bilietavimo procesas“, kad anglai galėjo įsigyti internetu į tas tribūnas, kur rinkosi Lietuvos aktyvūs sirgaliai, šiek tiek buvo konfliktų“, - žurnalistams sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Vytautas Grašys.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl turto sugadinimo ir viešosios tvarkos pažeidimo - apgadinti automobiliai ir baro inventorius. Apie 22.57 val. grupė britų futbolo sirgalių iš chuliganiškų paskatų niokojo sporto baro inventorių, į policijos komisariatą buvo pristatyti septyni svetimšaliai. Padaryta žala tikslinama.

22.10 val. Šv. Jono gatvėje Vilniuje apgadinti du „Volvo“ automobiliai, kuriuos apspardė neblaivūs, chuliganiškai besielgę ir triukšmavę asmenys. Dėl įvykio sulaikyti du britai, jie vėliau paleisti.

Taip pat užfiksuota administracinių teisės pažeidimų. Trys lietuviai ir vienas britų sirgalius už nedidelį chuliganizmą buvo sulaikyti Stadiono gatvėje. Jiems nustatytas lengvas girtumas.

Apie 21 val. Geležinkelio gatvėje sulaikytas besikeikęs užsienietis. Jam nustatytas vidutinis girtumas.

Apie vieną sužalotą vyrą policijai pranešė gydymo įstaiga, į kurią 22.10 val. buvo pristatytas Didžiosios Britanijos pilietis sužalota lūpa. Nors vyras teigė, kad jį Vilniaus gatvėje sumušė ir apiplėšė nepažįstamieji, vėliau vyras teigė jokių pretenzijų neturintis.

Pirmadienio vakarą Vilniuje, Lietuvos federacijos stadione, vyko 2016 metų UEFA Europos čempionato atrankos futbolo rungtynės tarp Lietuvos ir Anglijos rinktinių. Lietuva jas pralaimėjo 0:3.

Policijos duomenimis, į rungtynes galėjo atvykti apie 1000–1500 futbolo sirgalių iš Anglijos.

Po šių rungtynių policija ketina rengti pasitarimą su Lietuvos futbolo federacija dėl bilietų pardavimo.

„Tikrai taip neturėtų būti, kad anglams parduodami bilietai į lietuvių labiausiai lankomas tribūnas, įleidžiami anglų sirgaliai į tas tribūnas ne visai blaivūs, galbūt reikėtų didesnio saugos tarnybų darbuotojų kiekio, kurie galėtų suvaldyti tą situaciją“, - sakė V.Grašys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių