Po medžio granulėmis aptikta tūkstančiai baltarusiškų cigarečių

  • Teksto dydis:

Po medžio granulėmis muitinės kriminalistai aptiko apie 400 dėžių su baltarusiškomis kontrabandinėmis cigaretėmis. Jų vertė, pirminiais duomenimis, maždaug 620 tūkst. eurų.

Tai jau trečia stambi cigarečių kontrabandos siunta, įkliuvusi muitininkams per pastarąsias dvi savaites, o sulaikytų rūkalų vertė siekia beveik 3 mln. eurų, skelbia Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Rugpjūčio 29 dieną sulaikyto krovinio patikra dėl sudėtingų krovos darbų tebevyksta.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl cigarečių kontrabandos, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Rugpjūčio 14 dieną Vaidotų geležinkelio stotyje tarp durpių briketų pareigūnai rado 350 tūkst. eurų vertės cigarečių, rugpjūčio 24-ąją kelyje Kaunas – Marijampolė sulaikyta beveik 2 mln. eurų vertės nelegalių cigarečių siunta, slėpta medžio drožlėse.

Anot muitinės kriminalistų, statybinės medžiagos ir mediena yra bene dažniausiai naudojamos kaip priedangos prekės kontrabandai gabenti. Tokių didelių ir sunkiasvorių krovinių patikrinimas gana sudėtingas.

Tad nenuostabu, kad pareigūnų dėmesio, matyt, tikėtasi išvengti ir rugpjūčio 29 dieną, apie 9 val., į Kenos geležinkelio postą iš Baltarusijos atvažiavusiam traukiniui.

Tačiau muitininkams patikrinus gabenamą krovinį – maišus su medžio granulėmis, kiekviename iš patikrintų maišų rasta po 12 dėžių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasak MKT pareigūnų – akivaizdu, kad padidėjusi geležinkelio transporto kontrolė duoda rezultatus: tai jau šeštas didelis cigarečių kontrabandos sulaikymas geležinkelio transporte šiemet.

Šiemet sausio 24 dieną. Radviliškyje patikrinus iš Baltarusijos į Lietuvą importuojamus medienos pjuvenų briketus, rasta 250 dėžių nelegalių rūkalų (vertė – daugiau nei 387 tūkst. eurų).

Kovo 26 dieną Vilniuje sulaikyta beveik 300 dėžių (146 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Fest“ siunta, įvežta slepiant tarp dirbtinio akmens plytelių. Jos vertė 482 tūkst. eurų.

Gegužės 29 dieną Vilniaus geležinkelio stotyje sulaikyta apie 900 tūkst. eurų vertės cigarečių: daugiau nei 300 tūkst. pakelių rūkalų slėpta medžio drožlių plokštėse.

Liepos 9 dieną Vilniaus geležinkelio Terminalų valdymo centre, patikrinus traukiniu iš Baltarusijos atgabentą konteinerį su keramzito skalda, rasta apie 50 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabanda.

Rugpjūčio 14 dieną Vilniaus Vaidotų geležinkelio stotyje patikrinus durpių briketo krovinį, tarp durpių rasta 350 tūkst. eurų vertės cigarečių siunta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių