Policijai vėl įkliuvo 15 kartų teistas kišenvagis

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, dirbdami pagal tikslinę policinę priemonę, vasario 1 d. apie 14 val. 15 min. su įkalčiais sulaikė pareigūnams gerai žinomą, ankščiau 15 kartų teistą kišenvagį Andrių Sargelį (gimusį 1981 m.). Šis vyras, važiuodamas 10 maršruto autobusu, slapčia atsegė moters kuprinę ir iš jos pavogė piniginę su joje buvusiais pinigais ir įvairiais dokumentais. A. Sargelis su įkalčiais buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kišenvagystės.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai buvo sulaikę šį vyrą su įkalčiais 2012 m. balandžio 25 d., kai jis troleibuse slapčia atsegė moters rankinę ir pagrobė piniginę. Netrukus jis buvo nuteistas 2 m. ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausme, tačiau 2013 m. gruodžio 23 d. paleistas iš pataisos namų ankščiau laiko, o per laisvėje praleistą mėnesį jam buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

2014 m. sausio 29 d. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai vėl su įkalčiais sulaikė A. Sargelį – važiuodamas 10 maršruto autobusu, jis slapčia atsegė moters kuprinę ir iš jos pavogė piniginę. Už šią kišenvagystę jis buvo nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme ir į laisvę išėjo šių metų sausio 29 d. Šis vyras 15 kartų teistas, 9 jų –už kišenvagystes.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis asmuo per laisvėje praleistas tris dienas padarė ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl prašo piliečių,  nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą tel. (8 5) 271 6053 arba (8 5) 271 6132.

Pareigūnai atkreipia dėmesį į tai, kad visuomeniniame transporte, turgavietėse, prekybos centruose ar kitose masinėse susibūrimo vietose būtina atsakingai saugoti savo turtą – pinigines, mobiliuosius telefonus ar kitus vertingus daiktus stengtis laikyti vidinėse rūbų kišenėse ar užsektose rankinėse, rankines, kuprines laikyti ne už nugaros, o priešais save, atsiskaitant nedemonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o, pastebėjus šalia savęs įtartiną asmenį, demonstratyviai atkreipti jo dėmesį, kad jūs jį matote ir stebite.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės  atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Policijos filmuotą medžiagą galite pamatyti čia.


Šiame straipsnyje: kišenvagispolicijavagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS PIKŠRYS

PETRAS PIKŠRYS portretas
Tai čia jau pataloginis atvejis. Būtina susasti priežastį ir gydyti.

jau

jau portretas
toks nekaltas veidelis -mirk is juoko..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių