Policijos patruliai Vilniaus rajone gelbėjo dūstančią mažametę mergaitę

  • Teksto dydis:

Į iškvietimą Vilniaus rajone atvykusiems patruliams trečiadienio pavakarę teko gaivinti pusantrų metų mergaitę, kuri buvo praradusi sąmonę.

Kaip pranešė Policijos departamentas, patruliams pakeliui į Vilnių mergaitę pavyko atgaivinti - ji perduota medikams, gyvybei pavojus negresia.

Netikėtą operaciją Vilniaus rajono Policijos komisariato vyr. tyrėjui Tadeušui Makovskiui su porininku teko vykdyti po to, kai buvo gautas pranešimas, jog Vilniaus rajone esantį Šiaudinės kaime sūnus smurtauja prieš motiną.

Pareigūnams atvykus ir įsisodinus nukentėjusiąją į tarnybinį automobilį prie pareigūnų pribėgo jauna moteris ir susijaudinusi šaukė, kad dūsta vaikas. Pareigūnai nedelsiant liepė nešti vaiką į jų automobilį. Į automobilį įsėdo susijaudinęs tėvas su 1,5 metų mergaite ant rankų ir pareigūnai nuskubėjo į artimiausią ligoninę. Mergaitė buvo be sąmonės, nekvėpavo.

Pareigūnai susisiekė su budėtojais ir paprašė kolegų pagalbos, atlaisvinant kelią. Tuo metu Vilniuje kaip tik prasidėjo vakariniai kamščiai.

T.Makovskis gaivino mergaitę - ji keliskart buvo atgavusi ir vėl praradusi sąmonę. Patrulius Vilniuje pasitiko du kolegų ekipažai bei palydėjo iki ligoninės - vaiką perėmę medikai išvežė jį į reanimaciją. Pareigūnai aplinkkeliu važiavo apie 160 km/h greičiu, kelionė iki gydymo įstaigos truko apie 15 minučių. Medikai patikino, jog mergaitės gyvybei pavojus negresia.

Perdavę vaiką medikams, pareigūnai grįžo atgal į Šiaudinės kaimą, kur apklausai išsivežė smurtaujantį sūnų.

Su vienu iš gelbėjimo operacijoje dalyvavusių pareigūnų vakare telefonu bendravęs policijos generalinis komisaras Linas Pernavas padėkojo už šią operaciją.

„Didžiuojuosi ir dėkoju visiems pareigūnams, kurie prisidėjo gelbstint 1,5 metų mergaitės gyvybę. Būtinai pasikviesiu visus paspausti ranką ir įteikti apdovanojimus. Ačiū, kolegos, tokie Jūsų darbai verčia didžiuotis policija“- sakė policijos vadovas.

Panašią gelbėjimo operaciją sostinės pareigūnai sėkmingai vykdė prieš metus - tuomet Vilniaus pakraštyje, Laurų gatvėje perėmė užspringusį dešimties mėnesių berniuką, kuris taip pat buvo atgaivintas ir sėkmingai perduotas medikams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių