Prašoma toliau laikyti už grotų kaltinamuosius 13-mečio nužudymu

Vilniaus apygardos prokuratūra prašo dar dviem mėnesiams pratęsti suėmimą dviem kaltinamiesiems 13-mečio nužudymu.

16-metis ir 17-metis kaltinami vasarą Vilniuje, Vandentiekio gatvėje, akmeniu mirtinai sužaloję paauglį.

Nustatyta, kad mažametį itin žiauriai mušę nepilnamečiai R. R. ir D. Š. tuo metu buvo apsvaigę nuo alkoholio, narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

„Manau, kad jie gali bėgti, slėptis, daryti naujas nusikalstamas veikas. Mano įsitikinimu, kardomosios priemonės keisti nereikia, nes pagrindai neišnykę“, – žurnalistams teisme sakė prokuroras Mindaugas Jancevičius.

Vienas nepilnamečių yra nuteistas kalėti kitoje byloje, nuosprendis jam yra įsiteisėjęs.

„Jeigu teismas nuspręs, kad jį reikia vykdyti, tai vykdys“, – sakė prokuroras.

Prieš šio nusikaltimo padarymą nepilnametis R. R. jau buvo anksčiau teistas dėl vagystės, D. Š. – dėl vagysčių, plėšimo ir sunkaus kūno sužalojimo.

Tragedija pasibaigusios muštynės įvyko šių metų birželio 30 dieną Vilniuje, Vandentiekio gatvėje.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad du nepilnamečiai asmenys be jokios aiškios priežasties iš chuliganiškų paskatų į nuošalią vietą nusiviliojo mažametį, kur jį itin žiauriai sumušė.

Ligoninėje vaikui diagnozuota koma, galvos ir viso kūno daugybiniai sumušimai. Liepos 1-osios rytą nuo patirtų itin sunkių sužalojimų jis ligoninėje mirė.

Nepilnamečiai R. R. ir D. Š kaltinami dėl itin žiauraus mažamečio nužudymo iš chuliganiškų paskatų, jį kankinant – už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Teismai paprastai nepilnamečiams skiria ne ilgesnes nei 10 metų laisvės atėmimo bausmes.

Bylą sausį ir vasarį nagrinės Vilniaus apygardos teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių