Prieš teismą stos du nepilnamečiai, įtariami itin žiauriu draugo nužudymu

  • Teksto dydis:

Prokuratūra nagrinėti teismui perdavė bylą dėl Vilniuje įvykdyto 13-mečio nužudymo.

Nustatyta, kad mažametį itin žiauriai mušę nepilnamečiai R. R. ir D. Š. tuo metu buvo apsvaigę nuo alkoholio ir narkotinių, psichotropinių medžiagų.

Po nusikaltimo padarymo jie slėpėsi vieno pažįstamo bute, tačiau jau kitą dieną, liepos 1-ąją, buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Prieš šio nusikaltimo padarymą nepilnametis R. R. jau buvo anksčiau teistas dėl vagystės, D. Š. - dėl vagysčių, plėšimo ir sunkaus kūno sužalojimo.

Kaltinamieji nepilnamečiai bylos nagrinėjimo laukia suimti.

Tragedija pasibaigusios muštynės įvyko šių metų birželio 30 dieną Vilniuje, Vandentiekio gatvėje.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad du nepilnamečiai asmenys be jokios aiškios priežasties, iš chuliganiškų paskatų, į nuošalią vietą nusiviliojo mažametį, kur jį itin žiauriai sumušė.

Ligoninėje jam buvo diagnozuota koma, galvos ir viso kūno daugybiniai sumušimai. Liepos 1-osios rytą nuo patirtų itin sunkių sužalojimų vaikas ligoninėje mirė.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Nepilnamečiai R. R. ir D. Š kaltinami dėl itin žiauraus mažamečio nužudymo iš chuliganiškų paskatų, jį kankinant – už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Teismai paprastai nepilnamečiams skiria ne ilgesnes nei 10 metų laisvės atėmimo bausmes.

Bylą nagrinės Vilniaus apygardos teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Kas bus? Nieko nebus. Nubaus lygtinai arba dėl vaizdo gaus kelis metus ir grįš po metų. Štai Šilainių vienas padegeju jau grįžo į savo tėvų dvarą neatbuves visą laiką. Kas atlygins žalą Šilainių daugiabučio gyventojams jei visi kaltinamieji be turto. Gal prokurorai,bet vargu.

Anonimas

Anonimas portretas
Tik nelieskite vaikuciu... Stai rezultatas. Mirties bausme zmogzudziams turi buti skubiai atstatyta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių