Prieš vyrą smurtavusi garsi sinoptikė grotų išvengė

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį dėl smurto prieš sutuoktinį kalta pripažino buvusią garsią sinoptikę Tatjaną Kempi. Tačiau moteris buvo paleista teismo salėje, nes teismas skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Už visus nusikaltimus teismas moteriai skyrė vienerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Kadangi ji kalta prisipažino, bausmė sumažinta trečdaliu – iki vienerių metų ir dviejų mėnesių.

Anksčiau neteistai pensininkei moteriai bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams.

Teisėja Ingrida Mikužytė nuosprendžiu įpareigojo nuteistąją per bausmės atidėjimo laikotarpį nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, dalyvauti smurtinį elgesį kenčiančiose programose ir atlyginti žalą ligonių kasai už sužaloto sutuoktinio gydymą.

Moteriai buvo pateikti kaltinimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – nesunkaus sveikatos sutrikdymo, fizinio skausmo sukėlimo ir garsinimo nužudyti.

Pagal prokuratūros kaltinamąjį aktą, moteris smurtavo būdama neblaivi, skirtingais atvejais jai buvo nustatyti įvairūs girtumai: 1,98 promilių, 2,13 promilių, 2,16 promilių, 1,41 promilių.

Moteris savo kaltę pripažino dėl visų jai pareikštų kaltinimų, tačiau tikino, kad buvo provokuojama sutuoktinio. T.Kempi teismo salėje viešai atsiprašė savo sutuoktinio ir sakė, kad prisimenanti tik vieną smurto atvejį, pastaruoju metu šlubuoja atmintis.

Prokuratūros duomenimis, smurtas vykdytas pernai bute Vilniuje, Darbininkų gatvėje. Moteris vyrui smūgiavo keptuve į galvą, medine pjaustymo lentele, plaktuku į plaštaką, tuščiu šampano buteliu smogė į veidą. Nusikaltimo įrankiais taip pat tapo stalo koja ir metalinis ir virdulys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xcfvg

Xcfvg portretas
Nuotraukos kodėl nėra smurtautojos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių