Programišiai atakavo Vilniaus ligonių kasos interneto svetainę

  • Teksto dydis:

Vilniaus teritorinės ligonių kasos interneto svetainė pirmadienio vakarą ir antradienį patyrė programišių ataką. Svetainės veikla buvo sutrikusi, bet dabar ji veikia tinkamai, pranešė Valstybinė ligonių kasa (VLK).

Pirminiais duomenimis, programišių išpuoliai buvo vykdomi iš įvairių kompiuterių. Apie incidentą informuotas Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC).

„Ligonių kasų informacinių technologijų specialistai ėmėsi visų reikiamų priemonių, kad nebūtų sutrikdyti kiti informaciniai ištekliai. Valstybinės ligonių kasos, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio teritorinių ligonių kasų interneto svetainės taip pat buvo patikrintos, jos šiuo metu veikia įprastu režimu“, – pranešime teigė VLK Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Rimantas Zagrebajevas.

Jis BNS sakė, kad dar neaišku, ar tai buvo vadinamosios paskirstyto atsisakymo aptarnauti, tai yra DDoS, atakos.

„Kol kas nustatinėjame, tikslios informacijos dar nėra. Nusiųsta pažyma NKSC, mūsų IT specialistai tiria ir žiūri, kas tai per atakos, bendradarbiaujame su tuo centru. Žiūrime, ar niekur nepakeista jokia informacija, preliminariais duomenimis, informacija tokia, kokia buvo. Vakar vakare ir šios dienos rytą buvo dvi atakos vykdytos“, – BNS sakė R. Zagrebajevas.

Paklaustas, koks yra šio incidento ryšys su kibernetinio saugumo specialistais prisistatančiais asmenimis, kurie antradienį paviešino pranešimą apie esą Vilniaus teritorinės ligonių kasos svetainės pažeidžiamumą, R. Zagrebajevas teigė, kad tai yra „susijusi informacija“.

VLK pažymi, kad ligonių kasų interneto svetainėse yra skelbiama tik vieša informacija be asmens duomenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių