Prokuratūra apskundė išteisinamąjį nuosprendį LKF vadovams

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūra apskundė Vilniaus apygardos teismo išteisinamąjį nuosprendį buvusiems Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovams.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, skunde nurodoma, kad Panevėžio miesto savivaldybė neturėjo teisinio pagrindo savivaldybės biudžeto piniginėmis lėšomis prisidėti prie privataus viešbučio Panevėžyje rekonstravimo.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad, siekiant rasti galimybę finansuoti viešbučio rekonstrukciją, 2010 metais sudaryta paslaugų viešojo pirkimo ir pardavimo sutartis tarp Lietuvos krepšinio federacijos ir Panevėžio miesto savivaldybės.

Prokurorai teigia, kad paslaugų, kurias pagal minėtą sutartį federacija turėjo teikti Panevėžio miesto savivaldybei, teikti neketino ir negalėjo, nes numatomoms teikti paslaugoms jau buvo gautas ar numatytas valstybės ir rėmėjų finansavimas, dalis numatytų renginių jau buvo įvykę dar iki sutarties pasirašymo ir jau apmokėti iš kitų lėšų, o dalis renginių įvyko jau po PVM sąskaitų faktūrų išrašymo – pinigai pagal sąskaitas faktūras buvo pervedami už dar neįvykusius renginius.

Vilniaus apygardos prokuratūra teigia nesutinkanti su pirmosios instancijos teismo nuosprendyje akcentuojama išvada, kad pati valstybė įpareigojo ir pavedė Panevėžio miesto savivaldybei imtis privataus viešbučio rekonstrukcijos, kadangi jokio valstybės įpareigojimo dėl konkretaus viešbučio nebuvo, tik išreikštas siūlymas Panevėžio miesto savivaldybei kuo skubiau išspręsti čempionatui reikalingų viešbučių plėtros klausimus.

Prokuratūros nuomone, teismas nepagrįstai konstatavo, jog LKF ir Panevėžio savivaldybės vadovai bandė įvykdyti valstybės įpareigojimą neturėdami tam teisėtų kelių, nes iš byloje esančių duomenų matyti, jog buvo galimybės surengti Europos krepšinio čempionato grupės varžybas kituose miestuose, nepažeidžiant įstatymų.

Vilniaus apygardos prokuratūra apeliaciniu skundu prašo panaikinti pirmosios instancijos teismo išteisinamąjį nuosprendį ir šioje byloje priimti naują – apkaltinamąjį – nuosprendį dėl septynių fizinių asmenų ir vieno juridinio asmens.

Vilniaus apygardos teismas spalio 15 dieną dėl visų inkriminuotų nusikaltimų visiškai išteisino LKF generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną.

Ši byla susijusi su pasirengimu Lietuvoje vykusiam Europos vyrų krepšinio čempionatui 2011 metais. M. Balčiūnui kaltinimai buvo pateikti dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir kitų nusikaltimų.

Prokuratūra M. Balčiūną kaltino, kad eidamas LKF generalinio sekretoriaus pareigas jis susitarė su federacijos vyr. finansininke ir vykdomąja direktore, kad federacijos vardu būtų surašyti tikrovės neatitinkantys darbų atlikimo – perdavimo aktai bei kiti į oficialią apskaitą įtraukti suklastoti finansiniai dokumentai bei sąskaitos apie neva Panevėžio savivaldybei LKF suteiktas paslaugas.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, duomenimis, Panevėžio miesto savivaldybės lėšos galėjo būti apgaule bei klastojant dokumentus užvaldytos LKF naudai ir vėliau panaudotos bendrovės „Via Unica“ viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.

Šio viešbučio vadovė Dalia Kuklierienė kaltinta papirkimu – įtariama, kad ji kaip kyšį M. Balčiūnui davė televizorių.

Visi su M. Balčiūnu teisti asmenys išteisinti.

Kaltinimai šioje byloje buvo pateikti aštuoniems fiziniams asmenims ir vienam juridiniam asmeniui – Lietuvos krepšinio federacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu va

nu va portretas
dasipliurpei pauksteli,nu ir durnas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių