Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl seksualinio priekabiavimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio priekabiavimo.

Tyrimas prokuroro reikalavimu pradėtas atlikus viešoje erdvėje skelbiamų pranešimų dėl galimai patirto seksualinio priekabiavimo atvejų aplinkybių patikrinimą, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

„Įvertinus skelbiamų galimo seksualinio priekabiavimo atvejų aplinkybes, jų mastą bei kitus proceso sprendimui priimti reikšmingus duomenis konstatuota, kad jų visuma yra pagrįstas pagrindas taikyti Baudžiamojo proceso kodekso 409 straipsnio nuostatą dėl visuomeninės reikšmės ir prokuroro reikalavimu galimai įvykdytas nusikalstamas veikas ištirti bei įvertinti atliekant ikiteisminį tyrimą“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal straipsnį, numatantį, kad tas, kas siekdamas seksualinio bendravimo ar pasitenkinimo vulgariais ar panašiais veiksmais, pasiūlymais ar užuominomis priekabiavo prie pagal tarnybą ar kitaip priklausomo asmens, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato specializuoto skyriaus tyrėjai, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apylinkės prokuratūra.

Pastarąją savaitę kaltinimų seksualiniu priekabiavimu, studentų žeminimu ir kitokiu nederamu elgesiu sulaukė jau buvę Vilniaus dailės akademijos (VDA) dėstytojai Jonas Gasiūnas ir Arvydas Liepuonius, VDA tebedirbantis fotografas Gintautas Trimakas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje dėstantis teatro režisierius Jonas Vaitkus. Anksčiau dvi menininkės tokiu elgesiu apkaltino kino režisierių Šarūną Bartą.

Dėl seksualinio priekabiavimo prokurorai įtarimus yra pateikę ir buvusiam Seimo nariui Kęstučiui Pūkui.

Seksualinis priekabiavimas yra baudžiamasis nusižengimas, jam galioja senaties terminas – treji metai. Tačiau šis terminas skaičiuojamas tik nuo naujausios išaiškintos nusikalstamos veikos. Tai reiškia, kad jeigu įrodoma, jog nesuėjus senačiai asmuo yra įvykdęs ir kitas nusikalstamas veikas, jam gali tekti atsakyti ir už tas, kurias jis įvykdė anksčiau nei prieš trejus metus.

J. Gasiūnas žada bendradarbiauti

Seksualiniu priekabiavimu apkaltintas buvęs Vilniaus dailės akademijos dėstytojas Jonas Gasiūnas žada bendradarbiauti su pareigūnais, teisėsaugai pradėjus ikiteisminį tyrimą po paviešintų nederamo seksualinio elgesio istorijų.

„Teisėsaugos instituto įsitraukimą vertinu labai teigiamai. Esu pasiruošęs visapusiškai bendradarbiauti su tyrėjais. Į pareigūnus kreiptis ketinau ir pats. Esu tikras, kad būtent tyrėjai ir turi atsakyti į visus klausimus. Tai mano asmeninė pareiga, dėl kurios padarysiu viską, kad visuomenės keliami klausimai būtų atsakyti“, – žiniasklaidai ketvirtadienį išplatintame komentare sakė J. Gasiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Už galimą priekabiavimą tyrimai, o už akivaizdų (džius) nusikaltimą (us) įvykdytus Klaipėdos apyl. teismo teisėjos V.Olcvikiuenės ir antstolio A.Selezniovo nenorite nei girdėti. Reiškia dirbate vien valstybei, nors privalėtumėt dirbti mums. Jeigu tai melas, pradėkite tyrimą mano atžvilgiu, Deja bijote, nes paaiškės kur kas daugiau, už dangstymą teks atsakyti ir kitiems Jūsų šutvės nariams. Mano tel. 8 662 33770.

tadas

tadas portretas
is nuotraukos supratau, kad viskas vyko oro balione.

cha

cha portretas
Tos gražuolės jau užsidirbo per vieną kūno vietą diplomus, o dabar ta pačia vieta dar ir pinigų nori užsidirbti ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių