R. Kurlianskis sako, kad paramą Š. Gustainio įstaigai skyrė „šiaip sau“

Politikų papirkinėjimu įtariamas buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis penktadienį pareiškė, kad paramą eksparlamentaro Šarūno Gustainio viešajai įstaigai skyrė „šiaip sau“, o ne siekdamas Vartojimo kreditų įstatymo pataisų priėmimo.

„Parama buvo. Ar tai buvo kyšis – ne“, – žurnalistams Vilniaus apygardos teisme sakė verslininkas.

Paklaustas, kodėl skyrė tą paramą, jis atsakė: „Šiaip sau. Norėjau. Aš norėjau suteikti tą paramą.“

Bylos duomenimis, „MG Baltic“ kontroliuojama įmonė pervedė Š. Gustainio viešajai įstaigai „Taikomosios politikos institutas“ 8,7 tūkst. eurų, o už tai buvęs Seimo narys registravo verslininkams palankią Vartojimo kreditų įstatymo pataisą ir balsavo už jos priėmimą.

Ši pataisa registruota Seime svarstant Lietuvos banko pateiktą įstatymo projektą, turintį sugriežtinti vartojimo kreditų rinką.

R. Kurlianskis sakė, kad Š. Gustainio pataisa buvo automatiškai naudingesnė verslui, nes jis yra liberalas.

Verslas yra karas, taip pat ir karas su valdžia.

„Valdžia visuomet stengiasi ir labai nori apriboti verslą, verslas visada priešinasi. Aš bet kurį iš čia (byloje – BNS) nagrinėjamų procesų apibūdinčiau būtent šitaip“, – kalbėjo buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas.

„Verslas yra karas, taip pat ir karas su valdžia“, – pridūrė R. Kurlianskis.

Jis neigė taręsis su Š. Gustainiu dėl pataisos, bet patvirtino, kad dėl jos galėjo kalbėti su buvusiu kreditų įmonės „4finance“ vadovu Gediminu Velička.

Š. Gustainio registruota pataisa sutapo su vartojimo kreditų asociacijos siūlytu projektu.

Politinės korupcijos byloje R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta ir teigia, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

Byloje be R. Kurlianskio taip pat kaltinami buvęs Liberalų lyderis ir buvęs Seimo narys Eligijus Masiulis, eksparlamentarai Šarūnas Gustainis ir Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

durniu laivas

durniu laivas portretas
patys durniai,ir galvoja kad mes durniai nieko nesuprantam,jau durniau pasakyti Kurlianskis nebesugebejo tipo ,,siaip sau,, nu ir valdzia ,kas valdo lietuva,vagys, zulikai,zudykai,parsidaveliai,visa puokste parazitu,ir kie dar is musu juokiasi,

Kęstas

Kęstas portretas
Ateina šitiems nenaudėliams galas. Landsbergiai sukombinavo sklypą Vilniuje už vieną eurą. Sklypo kaina yra 1,5 milijono eurų, o parduotas - už vieną eurą. Padalinus iš gyventojų skaičiaus, gauname, kad dėl šio akiplėšiško sandorio mūsų visų gyvenimas vidutiniškai pagerėjo net 60 centų. Švedų ekonomistai teisūs - Lietuvoje gyvenimas sparčiai "gerėja", ar ne, Austėja? Masiulio dėžutė, teisėjų Judo sidabriniai. Landsbergiai yra sekantys. Žmonių kantrybė Lietuvoje baigiasi. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

sveiki

sveiki portretas
gal galit seip sau duot pinigu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių