R. Šimašius: dviračių takai suprojektuoti taip, kad tiesiog prašosi nelaimės

Savivaldybė peržiūrės dviračių takus mieste ir juos pertvarkys taip, kad būtų kaip įmanoma geriau užtikrintas dviratininkų saugumas. Tai Vilniaus meras Remigijus Šimašius pareiškė po antradienį įvykusios nelaimės, kai Narbuto gatvėje žuvo nuo laiptų nulėkęs 24-erių dviratininkas.

Pasak R. Šimašiaus, atsargiai važiuojant, nelaimių niekada neįvyktų, tačiau pati infrastruktūra kritikos taip pat neatlaiko.

„Pirmas dalykas, kuris mane, kaip miesto vadovą, labiausiai pykdo, yra tai, kad dviračių takai yra suprojektuoti su krūva visiškai nelogiškų ir gana absurdiškų dalykų, kurie tiesiog prašosi arba nelaimės, arba rimtų sutrikdymų.

Tai čia buvo vienas iš tų atvejų, nes takas, akivaizdu, eina laipto link, o paskui staiga daro posūkį. Akivaizdu, kad, taip neatsargiai važiuojant, anksčiau ar vėliau kažkas gali atsitikti.

Kitas aspektas, žinoma, yra tas, kad, atsargiai važiuojant, labai atsargiai važiuojant, nelaimė niekada neįvyks“, – LRT Radijui sako Vilniaus meras R. Šimašius.

Dėl jaunuolio žūties yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Dažnai toje kalnuotoje vietoje važinėjantys dviratininkai pripažįsta, kad ji tikrai pavojinga, ypač vakare, nes nesimato, kur link eina dviračių takas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių