Ruso vilkike – ne miltai ir makaronai, o kalnas kontrabandos

  • Teksto dydis:

Į Medininkų kelio postą krovininiu vilkiku atvažiavęs Rusijos pilietis muitininkams deklaravo gabenantis makaronus. Tačiau pateiktuose dokumentuose buvo nurodytas visai kitokios prekės – miltų kodas.

Galiausiai paaiškėjo, kad makaronų dėžėse gabenama daugiau nei 184 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių siunta.

Pirmadienį apie 7 val. ryte į Medininkų kelio postą vilkiku „Renault Magnum“ atvažiavo Rusijos pilietis B.V. Jis muitinės pareigūnams deklaravo į Karaliaučių tranzitu per Lietuvą ketinantis vežti makaronus. Tačiau pareigūnai greitai pastebėjo, kad pateiktuose dokumentuose nurodytas visai kitos prekės – miltų kombinuotosios nomenklatūros kodas.

Tokiais atvejais detalus patikrinimas neišvengiamas: „Renault“ iš pradžių buvo patikrintas rentgeno kontrolės sistema ir pastebėta, jog bent dalis gabenamų prekių žymiai skiriasi nuo likusių.

Iškrovus didelę dalį dėžių su makaronais, puspriekabės priekinėje dalyje rasti penki padėklai, ant kurių, kruopščiai supakuotos į makaronų dėžes, buvo slėptos kontrabandinės cigaretės, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Iš viso pareigūnai aptiko 63 500 pakelių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių „Premier“, „Minsk Capital“, „Minsk Capital QS“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 184 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalistai vairuotoją sulaikė dviem paroms, sulaikyta ir jo transporto priemonė. Dėl kontrabandos gabenimo ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis MKT Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Rusijos piliečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: muitinėkontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių