Savivaldybė tirs galimą svaiginimąsi vaikų namuose

  • Teksto dydis:

Reaguodama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie tai, kad sostinės vaikų globos namų auklėtiniai galimai vartojo alkoholį ir narkotines medžiagas, savivaldybė pradeda tyrimą. 

Bus aiškinamasi, ar galėjo į vaikų globos namų teritoriją patekti pašalinių asmenų, kaip užtikrinama kontrolė, ar globotiniai galėjo svaigintis, ar įstaigų vadovai tinkamai vykdo savo pareigas ir užtikrina vaikų saugumą tiek globos namuose, tiek už jų ribų.

Tyrimą „Gilės“, „Minties“, „Žolyno“ ir Antakalnio vaikų socialinės globos namuose  atliks savivaldybės vaiko teisių apsaugos, socialinių reikalų, sveikatos, personalo sričių specialistų komisija. Bus pasitelkta ir išorės ekspertų pagalba. Tyrimas gali trukti iki trijų savaičių, skelbia Vilniausmiesto savivaldybė.

Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad Vilnius – pirmasis miestas Lietuvoje, ėmęsis pertvarkyti vaikų globos namus – kuriama globotiniams šeimai artima gyvenamoji aplinka. Artimiausiu metu planuojama reorganizuoti „Minties“ ir „Žolyno“ vaikų globos namus: „Žolyno“ globos namų vaikai jau persikėlė gyventi mažesnėmis šeimynomis į butus ir namą, o netrukus jų pavyzdžiu paseks ir „Minties“ globos namai. Planuojama 38 „Minties“ vaikų globos namų auklėtinius perkelti į naujai įrengtus butus ir namus jau kitąmet, o Minties g. 1 pastate bus  įkurtas naujas vaikų lopšelis-darželis.

Šiuo metu iš Vilniaus „Žolyno“ vaikų namų suformuotos trys šeimynos, dvejuose butuose ir name gyvena 25 vaikai.

Šiuo metu likusiuose trijuose dar nereorganizuotuose savivaldybės vaikų globos namuose gyvena 115 vaikų. Vilniaus savivaldybė tikisi, kad artimiausiu metu visi šie vaikai galės gyventi šeimynose butuose, bendruomenėse, o ateityje – ir tėvų arba įtėvių šeimose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pakuždėjo

pakuždėjo portretas
taigi Kaune Birutės gt. vaikų globos namuose narkotikų, ginklų rado, bernai prievartavo kitus bernus, ale taip tyliai be spaudos konferencijų areštai praėjo....

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
me naujiena, patikrinus manau ir kaune tą patį rastume. Vaika tai visuomenės veidrodis, o jei vaikystė su tėvais narkomanais, graudu ir skaudui, kokia ateities visuomenė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių