Sostinės „Humanoje“ įkliuvo kišenvagiai sutuoktiniai

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė du romų tautybės kišenvagius.

Rugsėjo 27 d. apie 13 val. Vilniuje, V. Šopeno g., parduotuvėje „Humana“, kriminalistams su įkalčiais įkliuvo romų tautybės sutuoktiniai, ką tik padarę kišenvagystę. Kol nukentėjusioji dėvėtų drabužių parduotuvėje apžiūrinėjo rūbus, keturiasdešimt vienerių metų amžiaus romų tautybės moteris iš nukentėjusiosios rankinės slapčia pagrobė mobiliojo ryšio telefoną ir tuoj pat slapčia perdavė savo bendrininkui, keturiasdešimt penkerių metų vyrui. Šis žaibiškai pasišalino iš parduotuvės, tačiau netrukus buvo sulaikytas pareigūnų. Pagrobtas telefonas aptiktas vyro kišenėje. Kišenvagiai „dirbo“ pagal standartinę tokių vagysčių darymo schemą ‒ „pavogė - perdavė - dingo“.

Pareigūnai greitai išsiaiškino, kad šie įtariamieji rugsėjo 27 d. per keletą valandų spėjo apvažiuoti dėvėtų drabužių parduotuves Kalvarijų g. ir apsilankyti Kalvarijų turguje. Šie čigonų taboro gyventojai už panašaus pobūdžio nusikaltimus ankščiau buvo ne kartą sulaikyti.

Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai turi pagrindo manyti, kad sutuoktiniai yra padarę ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl asmenų, nukentėjusių nuo šių įtariamųjų ar turinčių kitokios informacijos apie jų nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą tel. (8 5) 271 6053.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: kišenvagiaipolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių