Specialistė: dėl vaikų paėmimo Sudervėje su policija buvo kalbama telefonu

  • Teksto dydis:

Pasigirdus viešiems kaltinimams, esą Vilniaus rajono vaiko teisių specialistai atsisakė policijai padėti sprendžiant, kur apgyvendinti tris smurtaujančios mamos vaikus, vaiko teisių apsaugos specialistai sako, kad jie telefonu nuolat palaikė ryšį su policija ir nurodė vietą, kur vaikus apgyvendinti.

„Mūsų darbas iki 16.30 val. ir nebuvo įmanoma organizuoti, kad kartu su policija važiuotų darbuotojai. Policija, pagal Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą, vaiko teisių apsaugos skyriaus nedarbo laiku pati gali paimti vaiką. Su policijos pareigūnais buvo dirbama telefonu. Buvo pasakyta: jeigu nuvažiavę ir įvertinę situaciją matysite, kad riekia paimti vaikus, buvo nurodytas adresas, kur reikės vaikus apgyvendinti“, – BNS situaciją komentavo Vilniaus rajono administracijos Vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė Silvija Lukoševičienė.

Jos teigimu, pareigūnams nurodyta, kad jeigu reikės, vaikus nugabenti į sostinėje įsikūrusios nevyriausybinės organizacijos „Atsigręžk į vaikus“ namus.

Tuo metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis BNS sakė iš pavaldinių sulaukęs tokio paaiškinimo.

„Mane pareigūnai informavo, kad buvo pasakyta – darbo laikas baigėsi, kaip norit, taip spręskit“, – BNS sakė A. Mikulskis.

S. Lukoševičienė mano, kad policininkai pagal savo kompetenciją galėjo patys veikti šioje situacijoje. Ji teigė, kad jos versiją patvirtintų pokalbių telefonu išklotinės.

„Viskas buvo organizuota“

„Kai mes reidus darome po rajoną, negalime prisišaukti pareigūnų po dvi valandas, kai kirviai laksto virš galvų. Po dvi valandas laukiame atvažiuojančios pagalbos šaltyje ir sniege. Man nesuprantama, kokie kaltinimai gali būti mūsų skyriui – viskas buvo organizuota“, – tvirtino S. Lukoševičienė.

Pasak jos, jau ir baigiantis darbo dienai, vieni darbuotojai dar nebuvo grįžę iš rajono, kiti – iš teismų. Vilniaus rajonas yra vienas iš didžiausių Lietuvoje, skyriuje dirba dešimt specialistų, jie rašo ieškinius, eina į teismus, aiškinasi tėvų konfliktus ir t.t.

Kaip skelbta, policija antradienį į areštinę uždarė 30-metę moterį, ji, įtariama, neblaivi iš 6-erių metų dukters galvos išrovė kuokštą plaukų.

Mergaitė ir dar du mažamečiai vaikai iš motinos paimti ir perduoti giminaičiams, informavo policija. Apie galimą smurtą antradienį policijai pranešė Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyrius.

Manoma, kad nusikaltimas Sudervės seniūnijoje, Sudervės kaime, įvykdytas sausio pabaigoje, maždaug prieš dvi savaites. Motina įvykio metu buvo galbūt neblaivi.

„Gavus iš vaiko teisių apsaugos raštą, nedelsiant, tą pačią sekundę buvo pradėtas tyrimas“, – BNS sakė Vilniaus rajono policijos komisariato 2-ojo Veiklos skyriaus viršininkas Olegas Bikbajevas.

Tyrimas pradėtas dėl nedidelio sveikatos sutrikdymo ar fizinio skausmo sukėlimo.

Nusikalstamų veikų registravimo skyrius važiavo į įvykio vietą, atliko būtinus veiksmus. Nukentėjusią mažametę planuojama apklausti trečiadienį.

Antradienį moteris rasta blaivi.

Trys moters mažamečiai vaikai, 4-erių, 6-erių ir 10-ies metų, paimti ir perduoti giminaičiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nk

Nk portretas
Social. Darbuotoja labai teisingai pasielge. Jos ir taip dirba kaip labdara, o dar ir virsvalandzius visai uz aciu. Kiekviena darbo minute turi buti apmokestinama. Laikykimes visi darbo ir tvarkos istatymu. Soc darbuotojai ne skudurai i kurias kojas sluostosi visi kas netingi.

Vika

Vika portretas
Tiek namuose,tiek juos atimant ir perduodant įstaigoms vaikai traumuojami.Gaila vaikučių visais atvejais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių