STT agentu apsimetęs sukčius pavogė Vilniaus savivaldybės automobilį

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentu apsimetęs asmuo pasisavino Vilniaus miesto savivaldybės automobilį.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas. Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS patvirtino, kad policija sulaikė įtariamąjį.

„Vilniaus policija tokią informaciją gavo, pradėjo tyrimą ir Kaišiadorių rajone sulaikė įtariamąjį“, – sakė R.Matonis.

Kaip nurodė vicemeras, į savivaldybę atėjęs STT agentu prisistatęs asmuo parodė pažymėjimą ir pasakė paimantis vieną iš savivaldybės automobilių tyrimui. Savivaldybės tarnautojas agentu prisistačiusiam vyrui atidavė automobilio raktelius.

Apgaulė išaiškėjo, kai į savivaldybę kreipėsi Kaišiadorių degalinės atstovai, nurodę, kad jų darbuotojas nesumokėjo už degalus.

„Savivaldybės tarnautojas skambina į STT, sako - negražu kažkaip... bylos bylomis, bet jūsų agentas už kurą nesusimokėjo. STT sako - koks dar agentas? Nėr pas mus tokio. Ir, apskritai, ką reiškia paėmėm iš jūsų automobilį?“, – rašė vicemeras.

STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkė Renata Saulytė BNS sakė, kad bendraujant su agentu prisistatančiu asmeniu reikėtų įsitikinti, jog bendrauji su STT pareigūnu – reikalauti jį parodyti pareigūno ženklelį ir pažymėjimą – du pagrindinius dokumentus, kurie identifikuoja STT pareigūną.

Šiuo atveju asmuo savivaldybės atstovams pateikė kitokio pobūdžio suklastotus dokumentus.

„Vienareikšmiškai tokios istorijos nebuvo ir STT pareigūnai tikrai nei reikalavo automobilio, nei jį ėmė. Mes patys kaip tarnyba raginame būti budriems ir susidūrus su sukčiavimo atveju, koks atvejis čia ir buvo, reikalauti parodyti STT pareigūno ženklą ir pažymėjimą ir tikrai nebūti patikliais“, – situaciją komentavo R.Saulytė.

Pasak jos, nors teoriškai pareigūnai turi teisę pasinaudoti svetimu turtu, tačiau kadangi žvalgybos veiksmai būna planuojami, to daryti jiems neprireikia.

„Teorinė galimybė išties egzistuoja: STT pareigūnas, matydamas, kad yra vykdomas nusikaltimas, gali prašyti tiek fizinių, tiek juridinių asmenų duoti laikinai pasinaudoti, tarkime, automobiliais. Tačiau realiai per tiek, kiek egzistuoja ši tarnyba, per 19 metų, tokių situacijų nebuvo“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
kas ten dirba matosi jai vaikuj patiki masina nevisprociai ten dirba dar tokius bezdetojus isklaikonm

altima

altima portretas
Kaip sakoma-"žadnost frajera pogubila..."

Algjs

Algjs portretas
Ne vien mus mulkina sukciai bet ir valdininkus reikia griežtu bausmių tada ir nebus sukciu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių