Sukčiai pas auką atskubėjo taksi

  • Teksto dydis:

Švenčionių policija sulaikė telefoninius sukčius, iš garbaus amžiaus moters išviliojusius 500 eurų. Visi jie gyvena Vilniuje ir pas auką atvyko taksi automobiliu, pranešė policija.

Kovo 29 dieną į Švenčionių rajono policijos komisariatą kreipėsi 87-erių metų Švenčionių seniūnijos Senojo Strūnaičio kaimo gyventoja.

Senolė policijai aiškino, jog minėtą dieną apie 15 val. į namų laidinio ryšio telefoną jai paskambino moteris, melagingai prisistatė esanti giminaitė vardu L. ir prašė pagalbos. Tariamai skambinusiąją esą ištiko didelė bėda ir labai reikalingi pinigai operacijai.

Maždaug po valandos į namus atėjo vyras, jam garbaus amžiaus moteris atidavė neva labai operacijai reikalingus 500 eurų. Vėliau suprato, kad buvo apgauta telefoninių sukčių. Moteris nepažino pas ją į namus atvykusio vyro ir negalėjo nurodyti, kokiu transportu jis atvyko.

Švenčionių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnieji tyrėjai Vidas Builis ir Tomas Šavdinis pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir per pakankamai trumpą laiką nustatė vienoje iš Vilniaus taksi įmonių registruotą baltos spalvos automobilį „Toyota Prius“. Juo sukčiautojai ir atvyko į Švenčionių rajoną.

Taip pat buvo nustatyti ir sulaikyti keturi asmenys, įtariami šio nusikaltimo padarymu. Tyrimo metu paaiškėjo, kad visi keturi vyrai yra nuo 20 iki 22 metų amžiaus ir gyvena Vilniuje. Vienas jų turi leidimą gyventi Lietuvoje.

Švenčionių policijos pareigūnai įtaria, kad šie asmenys galėjo apgauti ir daugiau Lietuvos žmonių, todėl prašo gyventojų būti budriais, nepasitikėti telefonu skambinančiais asmenimis, prašančiais pinigų, nesileisti su jais į kalbas ir juo labiau nepasakoti, nerodyti ir niekada neduoti pinigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akvilė

Akvilė portretas
Jeigu jau iš seimo narės išviliojo pinigus, tai ką kalbėti apie senus žmones.

vienas parasyta is ju

vienas parasyta is ju portretas
turi leidima gyventi, Lietuvoje ? o kita net neturi leidimu? Kas jie?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių