Sukčių jaukas: dėl sklypo pelkėje žmonės prarado dideles sumas

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė itin sudėtingą ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai dėl galimo nužudymo, sukčiavimo įgyjant svetimą turtą, turto prievartavimo ir kitų nusikaltimų pareikšti penkiems organizuotos grupės nariams.

Baudžiamoji byla dėl galimai padarytų 43 nusikaltimų perduota Vilniaus apygardos teismui. Šią bylą sudaro 131 tomas dokumentų, 183 asmenys pripažinti proceso dalyviais.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad bendrovėje „T. G.“ dirbantys ir su jais susiję asmenys gaudavo skolų išieškojimo bendrovės klientų duomenis, taip pat ir duomenis apie jų skolų išieškojimo procesus. Disponuodami šia informacija ir panaudodami įvairias sukčiavimų schemas iš, dažniausiai vyresnio amžiaus, asmenų apgaule išviliodavo ir užvaldydavo pinigines lėšas.

Anot tyrimo metu surinktų duomenų, kaltinamieji organizavo areštuoto žemės sklypo Trakų rajone pardavimą skolų išieškojimo procese dalyvaujantiems asmenims, imdami iš jų avansines įmokas. Sklypą, kuris buvo pelkėtoje vietovėje, kaltinamieji įvertino daugiau nei 1,5 mln. eurų. Jis vienu metu buvo siūlomas pirkti daugeliui asmenų. Tokiu būdu kaltinamieji susirinko ir pasisavino apie 50 tūkst. eurų avansinių įmokų.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti 38 asmenys patyrė daugiau nei 600 tūkst. eurų turtinę žalą.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorams ir Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams pavyko surasti ir apriboti nuosavybės teises į nekilnojamąjį turtą, kurio vertė sudaro apie 300 tūkst. eurų.

Visiems kaltinamiesiems taikomos kardomosios priemonės - rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, asmens dokumentų paėmimas, o vienam kaltinamajam taikoma griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai, tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokurorė Rita Vaitekūnienė.

Iš teismui perduotos baudžiamosios bylos yra atskirtas ikiteisminis tyrimas dėl juridinio asmens - bendrovės „T. G.“ - galimai padarytų nusikaltimų.


Šiame straipsnyje: sukčiaibylateismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių