Sulaikyta magišką pagalbą žadėjusi ir tūkstančius eurų išviliojusi rumunė

  • Teksto dydis:

Vilniaus kriminalinė policija sulaikė Rumunijos pilietę, kuri už neva magišką pagalbą išvengiant nelaimių išviliojo šimtų tūkstančių eurų vertą turtą.

Rumunė periodiškai atvykdavo į Lietuvą ir apsistodavo vis kitame mieste. Vietiniuose laikraščiuose ji reklamuodavosi kaip aiškiaregė „Roksandra“, paveldėjusi baltosios magijos galias ir pasiruošusi padėti žmonėms įvairiose probleminėse situacijose, pirmadienį pranešė Vilniaus apskrities policija.

Tyrėjai nustatė, kad pirmo magijos seanso kaina žmogui ‒ 50 eurų, kitų seansų kaina vis augdavo. Rumunė, manipuliuodama kliento psichika ir dažniausiai psichologiniu įbauginimu apie gręsiančią skaudžią nelaimę jam ar jo šeimos nariui, išviliodavo pinigus.

Policijos duomenimis, per tris 2017 metų mėnesius iš vieno asmens buvo išviliota šimtatūkstantinė pinigų suma.

Kovo 15 dieną sostinės Kriminalinės policijos pareigūnai, atlikę teismo sankcionuotą kratą viename Pilaitės butų, sulaikė buto nuomininkę, Rumunijos pilietę M. F., gimusią 1983 metais. Jai pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo įgyjant didelės vertės svetimą turtą.

Kratos metu kriminalistai surado ir paėmė įrodymų, susijusių su juodosios buhalterijos vedimu bei daugiau nei 3 tūkst. eurų.

Sulaikydami rumunę, pareigūnai teigia užkirtę kelią analogiškam nusikaltimui – Roksandra iš Vilniaus rajono gyventojo jau kėsinosi išvilioti apie 10 tūkst. eurų, tam buvo ruošiamasi parduoti net žemės sklypą.

Įtariamajai paskirta griežčiausia kardomoji priemonė ‒ suėmimas. Artimiausiu metu jai bus pareikšti įtarimai ir dėl vertimosi neteisėta komercine, ūkine veikla.

Sostinės Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad ši įtariamoji yra sukčiavusi visoje Lietuvoje, todėl prašo piliečių, nukentėjusių ar turinčių kitokios informacijos apie jos nusikalstamą veiklą, kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Jai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikejo

reikejo portretas
suvest su p. linkeviciu juk jiesko draugystes su rumunais/mis/.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių