Surasta iš namų pabėgusi paauglė pasakojo apie globėjos smurtą

  • Teksto dydis:

Antradienį rasta iš namų pabėgusi paauglė pareigūnams pasakojo apie globėjos smurtą ir grasinimus.

Policijos departamento duomenimis, į Vilniaus miesto 2-ąjį policijos komisariatą pristatyta dingusi be žinios ir pabėgusi iš globėjos namų keturiolikmetė paaiškino, kad pirmadienį apie 19 val. Lazdijų rajone esančiame Seiliūnų kaime 1971 metais gimusi globėja moliniu dubeniu jai sudavė į galvą, o pargriuvus ant žemės, spyrė į šoną bei grasino dubens šuke išlupti akis ir perpjauti gerklę.

Nepilnametė dėl galvos sumušimo, suteikus medikų pagalbą, perduota Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojams. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: paauglėglobėjasmurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
FB užstrigo ir neleido man baigti rašyti. Norėjau pridurt, kad nevisada tinka mums tai, kas tinka, galbūt, kitai valstybei. Mechaninis Norvegijos Barnevernet perkėlimas į Lietuvos dirvą jau davė neigiamas pasekmes, M9sų kitas auklėjimas ir kiti papročiai, todėl TIKRAI negalime remtis Norvegijos pavyzdžiu. Beje, kaip teko girdėti, kad ir Norvegijjoje vyksta švairūs dalykai su ta globa. Vaikai ir ten neretai yra glob ėjų skriaudžiami , ir vaikas paimamas globoti tik dėl pinigū, juolab kad ten ir išmokos globėjams yra gana padorios. Kas užmiršo, galiu primint, kad vienas toks įvykis , švykdytas Barbevernet pavyzdžium jau baigėsi žmogaus mirtimi. O Prezidentė šiuo klausimu yra visiškai nekompententiga, juolab kad savų vaikų neturi (bent apie tai nežinome). Gal jai taip atrodo, bet taip nėra, ir būti negali dėl ypač savanaudiškų globėjų ketinimų. Vaikų nbamų pertvarka ir kruopštus darbuotojų parinkimas, Lietuvoje, bent šiuo laikotarpiu, yra vienintelis teisingas kelias.

Anonimas

Anonimas portretas
Nežinau, gal dauguma su manim nesutiks, bet aš iš pat pradžių, kai tik prasidėjo šita "pertvarka| visiškai nesutikau su ja, nes ir numačiau to pasekmes. PATI DIDŽIAUSIA NESĄMONĖ ATIDUOTI VAIKUS GLOBĖJAMS, JUK IR ŠLUBAM ARKLIUI AIŠKU, KAD SVETIMI VAIKAI GLOBOJAMI UŽ PINIGUS. nEKALBU ČIA APIE RETAS IŠIMTYS, jei jū iš viso yra, kai vaikai globojami tikrai iš meilės ir atsidavimo reikalingam reiukalui. Mano manymu, vienintelis teisingas kelias, tai pertvarkytitaip vadinamus vaikų namus, kambariuose apgyvendinti po 3-4 vaikus ne daugiau, priimti daigiau personalo, prieš tai griežtai juos patikrinus, mokėti darbuotojams didesnes algas, tokiu būdu sudaryti kažką panašaus š šeimą. Tai atsieitų daug pigiau valkstybei, ir vaikams būtų geriau. Vaikai ten tuyrėtų taip pat prisidėti prie darbū, gerai, kad tokie namai turėtų savo sodą ir daą. Griežtai kontroliuoti ten dirbančius darbuotojus, jie turi būt atsidavę vaikams, na motinų niekas neatstros, bet bent artimą giminaitį turėtų atstoti, Galbūt

Taigi

Taigi portretas
Argi globėjai iš meilės globoja - manau, kad dėl pinigų ir nemažų, čia verslas ir ką ten vaikai iškenčia- niekas nesužinos, čia didesnė mergaitė- sugebėjo gintis, o kaip mažiukams patekus į gobšių globėjų rankas? Kada bus naikinama ta baisi sistema- pašalpinės prigimdo už pinigus - globėjai augina už pinigus - o soc darbuotojos atseit prižiūri - irgi už pinigus - viskas už mokesčių mokėtojų pinigus. Tai , manau, pažeidžiamos vaiko teisės, gimti ir augti normalioje šeimoje, mylimam ir prižiūrėtam. Manau, kad geriau mažinkit mokesčius dirbantiems, duokit žmonėms uždirbti, o nemokėkit pinigų "už vaikus",- vaikai ne prekė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių