Svetimus butus nuomojęs sukčius sulaukė atpildo

  • Teksto dydis:

Vilniuje svetimus butus nuomojęs ir merginos vardu greituosius kreditus ėmęs sukčius pataisos namuose kalės ketverius metus.

Beveik visi asmenys, norėję išsinuomoti būstą ir sumokėję R. R. pinigus už nuomą, kreipėsi į teismą su civiliniais ieškiniais, prašydami priteisti sukčiui sumokėtas sumas. Bendra civilinių ieškinių suma viršija 14 tūkst. eurų. Civilinius ieškinius teismui pateikė ir greitųjų kreditų bendrovės.

Vilniaus apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dokumentų klastojimu, sukčiavimu, neteisėtu banko kortelės panaudojimu bei neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos kaltinamam Lietuvos piliečiui R. R.

Nustatyta, kad nuo neteisėtų R. R. veiksmų nukentėjo daugiau kaip 50 asmenų, 2015-2017 metais norėjusių išsinuomoti butą Vilniuje, pranešė prokuratūra.

Interneto svetainėse radę skelbimą apie nuomojamą butą, žmonės susitikdavo su apie nuomojamą būstą paskelbusiu R. R., apžiūrėdavo butą, pasirašydavo nuomos sutartį ir sumokėdavo dalį pinigų už buto nuomą. Ši mokesčio dalis siekė nuo 100 iki daugiau kaip 500 eurų. Problemos prasidėdavo, kai nuomininkai norėdavo iš R. R. pasiimti išsinuomoto buto raktus ir įsikraustyti į butą. Tuomet nuomotojas teisindavosi, kad dar nespėjo išsikelti iš buto, nes pasikeitė planai, galiausiai visai neatsiliepdavo į telefono skambučius. Nuomininkai, supratę, kad susidūrė su sukčiumi ir apžiūrėtų butų išsinuomoti nepavyks, kreipėsi į policiją.

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad niekur nedirbantis ir nesimokantis 37-erių metų vyras buvo sumanęs prasimanyti pinigų. Jis interneto svetainėse nurodydavo, kad nuomoja butus, kuriuos pats buvo išsinuomojęs ir juose gyveno, neturėdamas teisės ir nė nemanydamas jų išnuomoti.

Žmones pasirašyti nuomos sutartis jis įtikindavo parodydamas suklastotas Nekilnojamojo turto registro centrinio banko išrašų kopijas, kuriose būdavo nurodyta, kad jis yra buto savininkas. Kai kuriuose suklastotuose dokumentuose buvo nurodoma jo tikra pavardė, kituose – kitos, išgalvotos pavardės. Apgaule jis bandė išnuomoti ir savo mamos butą.

Apgavo ir draugę

Nuo R. R., anksčiau jau teisto už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos, aplaidų apskaitos tvarkymą ir turto pasisavinimą, finansiškai nukentėjo ir tuometinė jo gyvenimo draugė. Sužinojęs jos prisijungimo prie internetinės bankininkystės slaptažodžius, kaltinamasis R. R. apgaule, jos vardu, ėmė greituosius kreditus, kurių suma siekia 1500 eurų.

Pasinaudodamas jos banko kortele, pinigus išgrynindavo bankomatuose ir naudojo savo reikmėms. Mergina apie apgaulę suprato tik tada, kai pradėjo gauti greitųjų kreditų bendrovių laiškus su raginimais mokėti įmokas.

Šiemet vasario mėnesį R. R. buvo sulaikytas ir suimtas 2 mėnesiams.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus miesto 5 policijos komisariato pareigūnai. Tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Gedvydas Vaivada.


Šiame straipsnyje: sukčiusbutų nuomakalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių