Advokatas: ateina laikas pasakyti tiesą apie T. Dobrovolskio nužudymą

Nužudyto kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio šeimos advokatas Mindaugas Kukaitis sako, kad per paskutinįjį žodį visi kaltinamieji turėtų papasakoti visą tiesą apie įvykį prie baro.

„Ateina laikas pasakyti visą tiesą, nesislapstyti už įvaizdžio. Žmogus turi turėti sąžinės jausmą, aš kalbu žmonos, kuriai teko laidoti savo vyrą, vardu. Tomas tiesos laukia pirmiausia. Tikimės, kad nors vienas buvo sąžiningas prieš teismą ir nukentėjusiuosius vaikus“, – Vilniaus apygardos teismo posėdyje ketvirtadienį sakė advokatas M. Kukaitis.

Jis mano, kad iki šiol nė vienas iš šešių bylos kaltinamųjų nepasakė tiesos.

„Aš nematau nė vieno besigailinčio žmogaus, nė vienas neparodė nė menkiausio gailėjimosi dėl savo veiksmų. Mes turime padėti teisingumui, o ne jam kenkti“, – sakė nužudytojo šeimos advokatas.

Aš nematau nė vieno besigailinčio žmogaus, nė vienas neparodė nė menkiausio gailėjimosi dėl savo veiksmų. Mes turime padėti teisingumui, o ne jam kenkti.

Advokatas priminė Karolio Pociūno, vienintelio dabar kaltinamojo nužudymu, žodžius, pasakytus kitam kaltinamajam Audriui Šalnai neilgai trukus po įvykio: „kažkokį senį „išjungiau“ su skėčiu, jis dar už lūpos buvo užsikabinęs“.

Prokuroras Liutauras Rudzevičius savo kalboje taip pat minėjo, kad tuo metu, kai vyko vaikinų pokalbis, skėtis, kaip nužudymo įrankis, pareigūnams nebuvo žinomas ir net nerastas.

Tuo metu K. Pociūno advokatas Romualdas Mikliušas BNS sakė, kad visi, klausantieji šio pokalbio, nesupranta jo esmės. K. Pociūnas esą turėjo omenyje „išjungęs“ atsitiktinai į muštynes patekusį baro lankytoją Martyną Prokopą, jis kurį laiką ir laikė skėtį. Pasak advokato, visi šie asmenys jauni, tačiau tarp jų yra amžiaus skirtumas.

„Kai mums buvo 20, tie, kam 25 metai, mes irgi vadinome seniais“, – BNS sakė advokatas.

Kompozitorius Vilniaus mieste 2014 metų gruodį prie tuomet veikusio naktinio baro nužudytas vienu smūgiu – skėčio galas pataikė į akį, pažeidė smegenis. Skėčio smaigalys ne tik sužalojo akies obuolį, bet, slinkdamas gylyn, pasiekė galvos smegenis, sužalojo, pasak advokato, piršto storio smegenų arteriją. Nukentėjusysįjį ištiko koma, jis kitų metų sausį mirė ligoninėje.

Lauke prie baro muštynės, pasibaigusios kelių jaunų vyrų sužalojimu ir T. Dobrovolskio mirtimi, įvyko dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino vertinimo.

„Mano įsitikinimu, visi teisiamieji kalti, ir tik reali bausmė suteiks satisfakciją žinoti, kad šie asmenys suvoks baudžiamosos atsakomybės tikslus, ateityje nedarys tokių nusikaltimų. Jie parodė elementarių visuomenės principų paniekinimą“, – mano nužudytojo šeimos advokatas.

Nužudytojo motina Angelė Šakalienė labai apgailestaujanti, kad kaltinamieji nė kiek nesigaili.

„Kas jiems davė teisę spręsti, kam gyventi, o kam mirti? Dabar nekalti dėlnužudymo – visi šeši kalti. Man baisiausia, kad tarp jų teisininkas (S.Jankauskas – BNS). Nei gailisi, nei užjaučia“,– žurnalistams po posėdžio sakė A.Šakalienė.

K. Pociūno advokatas R. Mikliušas sakė, kad šios bylos teisėsauga iki galo neištyrė bylos ir savo darbo neatliko iki galo.

„Byla į teismą turi keliauti tik tada, kada surenkama pakankamai neginčijamai leistinų įrodymų. Čia tragiška situacija, kurios teisėsauga nesugebėjo išaiškinti. Ko vertas vien tas bandymas pasiųsti tris žmones (kaltinant nužudymu – BNS). Atkreipkit dėmesį, prokuroras kaltinimo iki šiol nepakeitė, nors turėjo tokią teisę ir pareigą. Neištirta ir neįrodyta byla išsiųsta į teismą, taip negali būti“, – mano advokatas.

Pasak advokato, jo ginamojo rankų ilgis net trumpesnis už kitų įvykio dalyvių. R. Mikliušo teigimu, jo klientas bent sutiko, kad jo rankų ilgis būtų išmatuotas. Byloje prokuroras vardijo metrais skaičiuojamus atstumus tarp įvykio dalyvių.

Valstybės kaltintojas prokuroras L. Rudzevičius mano, kad dėl kompozitoriaus nužudymo kaltu gali būti pripažintas tik vienas muštynių dalyvis – K. Pociūnas. Jam siūloma skirti 12 metų laisvės atėmimo. Teismui dėl nužudymo buvo perduoti dar du jaunuoliai – Skirmantas Jankauskas ir A. Šalna. Pasak prokuroro, teisme paaiškėjo naujos nusikaltimo aplinkybės, todėl jo pozicija dabar tokia.

Dėl kompozitoriaus nužudymo kaltu gali būti pripažintas tik vienas muštynių dalyvis – K. Pociūnas.

„Valstybinis kaltintojas vadovaujasi aplinkybėmis, grindžia parodymus atmetimo būdu, jis nurodo kiekvieno proceso dalyvio veiksmus. Manau, kad neginčytinai nustatyta, kad lemtingą smūgį sudavė Karolis Pociūnas“, – Vilniaus apygardos teismo posėdyje sakė prokuroras.

Pasak, jo teisminio nagrinėjimo metu nustatyta, kad, K. Pociūnas, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, 2014 metų gruodžio 24-osios naktį prie baro Vingrių gatvėje sudavė ne mažiau kaip du smūgius skėčio dalimi į T. Dobrovolskio galvą. Pasak prokuroro, K. Pociūnas veikė iš chuliganiškų paskatų.

„Kiti kaltinamieji – S. Jankauskas ir A. Šalna – neturėtų būti pripažinti kaltais dėl nužudymo“, – sakė prokuroras.

Kituose posėdžiuose turėtų kalbėti kaltinamųjų advokatai. Vėliau paskutinio žodžio teisė bus suteikta kaltinamiesiems. Nuosprendis turėtų būti paskelbtas metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Va ką gali DIDELI PINIGAI.

senis

senis portretas
Tai grupinis chuliganizmas,visi tie veikejai jauciasi nebaudziamais didvyriais,pabutu uz grotu pasijustu gaideliais,o tai tik i nauda tokiems nieksams.

vytasb

vytasb portretas
Jeigu nusikaltimą padaro grupė žmonių,ir niekas neprisipažysta,tai reiškia kad nusikaltimo nebuvo?Sodinti tada reikia visus ir ten jie greitai išsiaiškins katras konkrečiai tai padarė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių