Teismas atmetė H. Daktaro skundą

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs nuteisto iki gyvos galvos Henriko Daktaro ir Teisingumo ministerijos ginčą, nusprendė atmesti pareiškėjo skundą kaip nepagrįstą.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo 2016-04-19 nutartimi H. Daktarui buvo priteisti 2 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Antstolių Mareko Petrovskio, Redos Stašenienės ir Sonatos Vaicekauskienės  patvarkymais šios lėšos buvo areštuotos ir Teisingumo ministerija įpareigota pervesti į antstolių depozitines sąskaitas visą sumą.

Pareiškėjo prašymą pervesti jam 2 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą dalimis, t. y. po 200 eurų kas mėnesį, Teisingumo ministerija atmetė ir 2016-09-21 raštu pateikė H. Daktarui informaciją apie antstolių pateiktus patvarkymus. H. Daktaras kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą ir prašė panaikinti Teisingumo ministerijos rašto dalį, kurioje nurodoma, kad pareiškėjo prašymo dalis dėl priteistos sumos pervedimo dalimis į Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo sąskaitą negali būti įvykdyta ir nebus nagrinėjama.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, priėjo išvadą, kad Teisingumo ministerija teisėtai ir pagrįstai atsisakė tenkinti pareiškėjo prašymo dalį dėl priteistos sumos pervedimo dalimis į Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo sąskaitą, todėl atmetė H. Daktaro skundą kaip nepagrįstą. Teismo sprendime pažymima, kad Teisingumo ministerija buvo gavusi antstolių patvarkymus, kuriuos ji privalo vykdyti.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui paduodant skundą šiam teismui arba per Vilniaus apygardos administracinį teismą.


Šiame straipsnyje: Henrikas Daktaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jotautas.

Jotautas.  portretas
Įžymiam kaliniui reikėtų taikyti ypatingą maistą: bananus, figas ir kt. Negalima tenkintis vien razinomis ar riešutais. Ir didelė gėda kalinių prižiūrėtojams, kad vietos parduotuvėje tokių produktų nėra. Negalima įžymių kalinį maitinti riebiomis sriubomis ar taukuotais kotletais ir kepsniais. Teisėjai labai teisingai pasielgė perkeldami įžymųjį kaunietį iš kalėjimo į lengvesnes sąlygas. Vertėtų (kai tas ponas parašys kreipimąsi) jį perkelti į lengviausio laisvės apribojimo vietą (pvz., į Rumšiškes ar Virbalį), kur lengvoje priežiūroje kali įvairūs nusikaltę valdininkai ar kultūros veikėjai. Dienomis įžymusis kalinys galėtų laisvai vaikščioti po miestelį, o vakarais grįžti tik permiegoti prižiūrėtojų draugijoje.

Genovaitė

Genovaitė portretas
Tegu sėdi kaleime žmogžudys

Šitas

Šitas portretas
Šiukšlė dar gali kažko reikalaut? Ignoruot jį aplamai. Juk iki gyvos galvos ne veltui gavo. Tegul sėdi tyliai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių