Teismas atnaujino įrodymų tyrimą buvusios prokurorės byloje

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija nutarė atnaujinti įrodymų tyrimą byloje, kurioje buvusi prokurorė Nijolė Bareikienė ir kiti asmenys kaltinami prekyba poveikiu.

Kaip pranešė teismas, nustatyta, kad šioje byloje būtina atlikti įrodymų tyrimą, apklausti liudytojus.

Byloje paskelbta pertrauka, kol bus sudaryta nauja teisėjų kolegija: vietoj teisėjos Sigitos Bieliauskienės, paskirtos Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėja, bus paskirtas kitas teisėjų kolegijos narys. Pakeitus teisėjų kolegijos sudėtį iškart bus derinama kito posėdžio data.

Kauno apygardos teismas šių metų birželį N. Bareikienei dėl prekybos poveikiu skyrė laisvės atėmimą ketveriems metams ir laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėjo trejiems metams, įpareigojant ją bausmės vykdymo laikotarpiu neišvykti iš gyvenamosios vietos bei atimta teisė užsiimti teisininko veikla trejiems metams ir išieškoti turto už 3,6 tūkst. eurų.

Buvęs Valstybės kontrolės auditorius Rišardas Zelenovas taip pat nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme, ją atidedant trejiems metams. Iš jo buvo nuspręsta konfiskuoti 19,2 tūkst. eurų.

2014 metais sulaikius tuometinę prokurorę, išaiškinta grupė asmenų, kurie pasinaudodami pažintimis su esamais ir buvusiais teisėsaugos pareigūnais ar tariama įtaka, patys bandė išvengti teismo bausmių ar siekė, kad to išvengtų jo artimieji. Per tyrimą paaiškėjo, kad vyko susitikimai su policijos tyrėjais, prokurorais, tačiau šie dominančios informacijos neatskleidė ir bylos tyrimo norima linkme nekreipė.

2014–2015 metais Vilniaus miesto apylinkės teismas kaltais dėl prekybos poveikiu pripažino ir baudžiamaisiais įsakymais nubaudė šešis asmenis, kurių veiksmai buvo susiję su N. Bareikienės bei buvusio Valstybės kontrolės auditoriaus neteisėtais veiksmais.

R. Zelenovas kaltintas reikalavęs kyšių iš asmenų žadant paveikti teisėsaugininkus, kad kyšį davusiems asmenims būtų skirtos švelnesnės bausmės, nutraukta jų paieška. Įtariama, jog kyšius R. Zelenovas perduodavo N. Bareikienei, kad ji pasinaudotų savo įtaka ir pasiektų reikiamų rezultatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių