Teismas J. Statkevičiui iš A. Ramanausko priteisė 2 tūkst. eurų

Dizainerio Juozo Statkevičiaus ir TV laidų vedėjo Algio Ramanausko ginče Vilniaus apygardos teismas priėmė madų pasaulyje žinomam kūrėjui palankų sprendimą.

Vilniaus apygardos teismas sutiko iš dalies patenkinti dizainerio J. Statkevičiaus prašymą, pakeisti anksčiau Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu iš TV laidų vedėjo A. Ramanausko priteistą 150 eurų dydžio neturtinę žalą. Pats dizaineris patirtą žalą įvertino 10 tūkst. eurų.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas nusprendė padidinti iš atsakovo A. Ramanausko ieškovo J. Statkevičiaus naudai priteistą neturtinės žalos atlyginimą iki 2000 Eur, o bylinėjimosi išlaidų sumą iki 660 Eur.

Nesutarimai tarp A. Ramanausko ir J. Statkevičiaus kilo dėl A. Ramanausko sukurto vaizdo klipo, kuriame, dizainerio nuomone, buvo netinkamai panaudotas jo atvaizdas.

Internetinėje svetainėje Lnk.go paskelbtas vaizdo klipas su dizainerio atvaizdu, kaip įsitikinęs pats J. Statkevičius, buvo panaudotas žeminančiame kontekste. Be to, pasak J. Statkevičiaus, A. Ramanauskas naudojo jo atvaizdą, nors tam leidimo nebuvo gavęs.

A.Ramanauskas klipą paskelbė po to, kai J. Statkevičius Rusijos naujienų portalui Sputniknews.lt duotame interviu siūlė emigruoti iš Lietuvos bei teigė, kad padėtis Lietuvoje yra bloga.

Reaguodamas į A. Ramanausko sukurtą pašaipų klipą, J. Statkevičius į teismą kreipėsi prašydamas priteisti neturtinę žalą - 10 tūkst. eur. 2018 m. gegužės 30 d. teismas J. Statkevičiaus prašymą patenkino iš dalies - nustatė, kad ieškovui iš atsakovo turėtų būti priteista 150 eurų suma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Nesuprantu, kaip galima toki zmogu priimti i TV, radija, negi nebera normaliu zurnalistu? Kam tada zurnalistines studijos, jei elgiesi, kaip koks girtuoklis nuo larioko, keikiesi, kitus izeidineji, siaubas. Ar cia tokie turi buti zurnalustai? Geda klausyti. Kas ji remia, palaiko ir sitaip viska leidzia? Kazkoks apsurdas

Dainora

Dainora portretas
Iš to muziko ir chamo reikėjo daugiau priteisti ir pastatyti senį į vietą.

Anonimas

Anonimas portretas
Dar labai gerai, kad ir jo plaukai nuo tokios kvailos galvos nusikraustė, kaip sakė kažkoks graikų išminčius.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių