Teismų korupcijos byloje aiškėja verslininkų pavardės: vieną leista suimti

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį mėnesiui leido suimti Vilniaus statybos įmonės „Indema“ vadovą Rolandą Vasiliauską. Trims mėnesiams prašoma suimti 

„Vakar prokuroras prašė suimti trims mėnesiams, teismas išnagrinėjo duomenis ir leido suimti vienam mėnesiui“, – po posėdžio žurnalistams sakė suimtojo advokatas Juzefas Stankevičius.

R. Vasiliauskas įtariamas vieno iš sulaikytų teisėjų papirkimu. LNK televizija skelbė, kad verslininkas gali būti įtariamas keliais tūkstančiais eurų bandęs papirkti teisėją Robertą Rainį, kad šis vilkintų bylą dėl sukčiavimo, kuriai kitąmet sueina senaties terminas.

Teismas dar svarsto, ar suimti tris advokatus, taip pat prekyba poveikiu kaltinamą Vilių Karalių. Jis teisiamas kitoje byloje dėl didžiulės cigarečių kontrabandos.

Teisėsauga trečiadienį pranešė, jog korupcija įtariami Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai Viktoras Kažys, Konstantinas Gurinas ir Valdimaras Bavėjanas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Arūnas Kaminskas, Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Gintaras Čekanauskas, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.

Taip pat sulaikyti penki advokatai – Drąsutis Zagreckas, Romualdas Mikliušas, Giedrė Cimbolienė, Aivaras Surblys ir Marius Navickas.

Teisėsaugos duomenimis, iš viso trečiadienį sulaikyti 26 asmenys.

Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Žydrūnas Bartkus sakė, kad įtariamųjų skaičius gali augti.

Įtariama, kad sutartų kyšių suma galėjo siekti 400 tūkst. eurų. Anot prokuratūros, konkretūs kyšiai svyravo nuo vieno tūkstančio iki 100 tūkst. eurų.

Kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Teisėjų kyšininkavimo byloje sulaikytas Vilniaus statybos įmonės „Indema“ vadovas Rolandas Vasiliauskas figūruoja ir baudžiamojoje byloje, kurią tiria sulaikytas Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.

Teisėjo nagrinėtoje byloje kartu su R. Vasiliausku kaltinamieji yra įvairioms statybos verslo įmonėms vadovaujantys Konstantinas Kuzborskis, Remigijus Vaitkūnas, Saulius Strazdas, Andrejus Safonovas, Marius Alyta ir daugiabučių ir kitų pastatų priežiūros bendrovė „Asvis“, rodo teismų informacinės sistemos „Liteko“ duomenys.

Jie kaltinami sukčiavimu, dokumentų klastojimu ar disponavimu suklastotais dokumentais, apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Vasario pradžioje nagrinėtoje byloje numatyti dar penki posėdžiai: vienas – kovo pradžioje, du – balandį ir du – rugsėjo mėnesį.

Registrų centro duomenimis, R. Vasiliauskas vadovauja penkioms įmonėms – „Idema“, „Energobalt“, „Business Network“, „Kalnėnų slėnis“, Pajūrio loftai. Jis taip pat yra viešosios įstaigos „Futbolo rytas“ vadovas.

Portalo 15min.lt duomenimis, „Indema“ per pastaruosius kelerius metus laimėjo įvairių valstybinių užsakymų, o jos užsakovės buvo „Klaipėdos nafta“, Generalinė prokuratūra, Valstybine sienos apsaugos tarnyba.

Delfi.lt skelbė, kad tuometinis įmonės „KRK Baltic“ direktorius R. Vasiliauskas 2013 metais buvo įsivėlęs į istoriją, kai europarlamentaro Rolando Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Sigitas Jaura jį apmulkino. Šis pasiūlė padėti PVM grobstymo byloje ir paprašė už tai atlygio. S. Jaura teigė, kad jo pusbrolis Kęstas dirba prokuratūroje ir galėtų padėti įtariamaisiais pripažintiems verslininkams. PVM grobstymu įtartas R. Vasiliauskas sumokėjo 35 tūkst. litų, tačiau jokios pagalbos nesulaukė – tai paaiškėjo teisme.

Prašoma suimti įmonės vadovę

Teisėjų korupcijos bylą tiriantys pareigūnai prašo trims mėnesiams suimti  47-erių įmonės vadovę Oksaną Sakalauskienę.

Kaip ir kiti įtariamieji, ketvirtadienį moteris pareigūnų buvo atvesta į  Vilniaus miesto apylinkės teismą.

„Nėra pagrindų ją suimti, lauksime teismo sprendimo“, – po posėdžio žurnalistams sakė įtariamosios advokatas Laimontas Gasiūnas.

O. Sakalauskienė – auditorė, dirbanti buhalterinės apskaitos, audito ir verslo konsultacijų įmonėje „Bilan“, rodo BNS surinkti duomenys.

„Mano turimomis žiniomis, tai yra vienintelė įmonė, kuriai ji vadovauja“, – BNS sakė jos advokatas Laimontas Gasiūnas.

Vilniaus tarptautinio ir nacionalinio komercinio arbitražo interneto svetainėje skelbiama, kad O. Sakalauskienė Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete studijavo auditą ir ekonomiką, o Tarptautinėje verslo mokykloje – tarptautinę prekybą.

„Bilan“ bendrovės interneto svetainėje O. Sakalauskienė įvardijama kaip auditorė, o įmonės direktorius yra Ernestas Sakalauskas.

Registrų centre „Bilan“ vadovu taip pat įvardijamas E. Sakalauskas, o O. Sakalauskienė nurodoma dar ir bendrovių „Unicom International“, „Bruno Marks Export-Import“, viešųjų įstaigų „Surask save“, Šiuolaikinis traumų centras vadove.

Teisėsauga nedetalizuoja, kuo konkrečiai įtariama O. Sakalauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaip?

O kaip? portretas
O kauip ten su ALSTOM kyšininkais?

andra

andra portretas
meklējat skatītājus par manu striptīza privatlady.club meiteni 28 gadus vecu

Ggg

Ggg portretas
Elitas, tautos žiedas
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių