Teismas paliko galioti nuosprendį pėsčiąją mirtinai sužalojusiam vairuotojui

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas penktadienį patvirtino, kad studentę pėsčiųjų perėjoje pražudęs jaunuolis pusmetį praleis pataisos namuose.

Teisėjų kolegija, atsižvelgdama į teismų praktiką ir į tai, kad nuteistasis I.Volbikas dirba draudimo brokeriu, sutrumpino baudžiamosios poveikio priemonės laiką nuo trejų iki dvejų metų, pranešė teismo atstovė spaudai.

23 metų studentę pražudęs vyras apeliaciniu skundu prašė neskirti jam paskirtos realios laisvės atėmimo bausmės ir neatimti iš jo vairuotojo pažymėjimo bei sumažinti iš jo nukentėjusiesiems priteistą neturtinę žalą.

Eismo nelaimė įvyko 2013 metų spalio 4 dieną Vilniuje, P.Lukšio gatvėje, kai I.Volbikas nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sunkiai sužalojo į paskaitas skubėjusią G.J.K. Mergina nuo patirtų sužalojimų tą pačią dieną mirė Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Ekspertai nustatė, kad I.Volbikas viršijo greitį – vietoj leistino 50 kilometrų per valandą greičiu važiavo 62 kilometrų per valandą greičiu ir per vėlai pastebėjo iš dešinės pusės į kairę pėsčiųjų perėjoje ėjusią G.J.K.

Teismas atkreipė dėmesį, kad vairuotojas administracine tvarka dėl greičio viršijimo yra baustas tris kartus.

Nuteistojo apeliacinį skundą nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad pernai spalį pirmosios instancijos teismas pagrįstai nustatė, jog pagrindinė eismo įvykio priežastis – neatsargūs nuteistojo veiksmai. Teisėjų kolegija padarė išvadą, kad pagal teismų nustatytas aplinkybes priežastinis ryšys dėl eismo įvykio konstatuotas teisingai, nuteistojo kaltė pagrįsta bylos įrodymų visuma, esminių Baudžiamojo kodekso pažeidimų nenustatyta, o baudžiamasis įstatymas pritaikytas tinkamai.

I.Volbikas merginos nukentėjusiems turės atlyginti pirmos instancijos teismo priteistą daugiau nei 4 tūkst. eurų turtinę ir daugiau nei 57 tūkst. eurų neturtinę žalą.

„Teisėjų kolegija konstatuoja, kad pagal byloje nustatytas aplinkybes Vilniaus miesto apylinkės teismas, priteisdamas iš kaltinamojo nukentėjusiųjų naudai neturtinės žalos dydį, vadovavosi tiek byloje nustatytomis aplinkybėmis bei formuojama teismų praktika“, - rašoma teismo pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manjana

manjana portretas
Manau, pats laikas išleist" Chamų eismo taisykles", ir tokius pačius vairuotojo pažymėjimus specialiai visokiems Radzevičiams ir volbikams

GFD

GFD portretas
Faini istatymai. Uzmusei zmogu, atsedejai 6 menesius ir eini sau svilpaudamas. Ir dar tas isigimelis save nekaltu laiko, uzmuses mergina ant pesciuju perejos. Virsijo greiti, jau turejo tris nuobaudas ir viesvien tik pusmetis... Tai ko neuzmusinet? LINKIU,KAD TA ISGAMA KOLONIJOJE GYVA SUDEGINTU.

uzpiso

uzpiso portretas
ot laikai atejo UZMUSEI zmogu einanty per pereja ir vsio laisvas...tai nachui tokie istatymai..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių