Už prekybą naminuke nuteistas muitininkas

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį kaltu dėl naminės degtinės realizavimo pripažino Vilniaus teritorinės muitinės muitininką Egidijų Radzevičių. Nuosprendžiu jam skirta daugiau nei 1 tūkst. eurų bauda.

Jo automobilyje ir namuose Vilniuje rasta daugiau nei 60 litrų nelegalaus alkoholio.

E.Radzevičius tebedirba Vilniaus teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių poste, nuo pareigų jis nėra nušalintas. Kaltinimai muitininkai nesiejami su korupcija, tarnybinėmis pareigomis. Po teismo verdikto bus sprendžiama dėl tolesnės tarnybos.

Vasarį pareigūną Vilniuje, Gairinės gatvėje, sulaikė Muitinės departamento Imuniteto tarnybos ir Vilniaus policijos pareigūnai. Jie tikrino informaciją dėl neteisėtai vykdomos prekybos stipriaisiais namų gamybos alkoholiniais gėrimais. Pasak sulaikyme dalyvusių pareigūnų, muitininkas vilkėjo civilinę striukę ir mūvėjo tarnybines kelnes. Teisme liudijęs imuniteto pareigūnas pasakojo, kad muitininkas pripažino alkoholį laikęs savo reikmėms, taip pat statybininkams draugams pavaišinti.

Ekspertai nustatė, kad 25 talpose rasto alkoholio stiprumas siekia nuo 30,5 iki 49,2 laipsnių.

„Gėrimai mano“, – sulaikymo metu pasakytus E.Radzevičiaus žodžius teisme prisiminė imuniteto pareigūnas.

Kitas imuniteto pareigūnas liudijo, kad buvo gauta informacija, jog muitininkas prekiauja nedideliais naminės kiekiais. Muitininkus nustebino pas kolegą aptiktas kiekis – jie tikėjosi rasti kelis butelius.

Policijos komisariate E.Radzevičius parašė prisipažinimą, kad degtinę gaudavo iš asmens, vardu Juozas. Bylai patekus į teismą, kaltinamojo sutuoktinė bandė prisiimti kaltę sakydama, kad alkoholiniai gėrimai priklauso jai – ji iš asmens, vardu Juozas, gauto alkoholio gamino užpiltines, skirtas kompresams ir naudojo artimųjų gydymui.

Prokuroras Tomas Januškevičius stebėjosi, kodėl trijų vaikų motina alkoholiui išleisdavo nemažas pinigų sumas.

„Aš apie pinigus negalvojau, galvojau apie sveikatą. Mirė mama, kiti artimieji, laidoja vieną po kito gimines“, – sielvartavo I. Radzevičienė.

„Kaip alkoholis gali išgelbėti jūsų artimuosius?“, – nesiliovė stebėtis prokuroras. Moteris tikino eksperimentavusi kompresais ir taip tikėjosi padėti negaluojantiems artimiesiems, taip pat vyrui.

Bylą nagrinėjantis teisėjas Miroslavas Gvozdovičius pastebėjo, kad E.Radzevičiaus  po sulaikymo parašytas nuoširdus prisipažinimas skiriasi nuo jo sutuoktinės pasakojimo teisme.

Sulaikyme dalyvavęs policijos pareigūnas teisme pasakojo, kad muitininkas iš karto prisipažino, kad turi naminės degtinės, buvo rasti 4 plastikiniai buteliai po 5 litrus,  netrukus aprodė patalpas, kur parodė turįs dar daugiau alkoholio.

Teisme buvo minima, kad Gairinės gatvėje gyvena du muitininkai, netoli jų gyvenamosios vietos atsirado vaizdo stebėjimo kameros.

Kaip skelbta, vasarį Vilniaus pakraštyje prie gyvenamojo namo Garinės gatvėje pareigūnai pastebėjo automobilį „Kia“ ir šalia jo vaikštinėjantį muitinės pareigūną. Jo automobilyje ir namo rūsyje pareigūnai aptiko įvairių indų su rudu ir bespalviu skysčiu, turinčiu alkoholio kvapą.

Tyrimą dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų ir gaminimo įrangos laikymo, gabenimo ar realizavimo atliko Vilniaus miesto policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių