Už senjorės išžaginimą ir nužudymą – kalėjimas iki gyvos galvos?

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje 21-erių metų jaunuolis kaltinamas išžaginęs ir nužudęs savo 91-erių metų kaimynę.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, moters kūnas sumušta galva pernai rugsėjį rastas jos bute Vilniuje. Aiškinantis senutės mirties aplinkybes nustatyta, kad moteris prieš mirtį patyrė seksualinę prievartą, o vėliau buvo uždusinta.

Kartu su tyrimui vadovavusiu prokuroru dirbę Vilniaus Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai įtariamojo, 21-erių metų nužudytos moters kaimyno E. V., pėdsakus aptiko Druskininkuose praėjus mėnesiui po nusikaltimo. Gindamasis, kad jokio nusikaltimo jis nepadarė, E. V. pareigūnams teikė įvairias versijas, teisinosi, kad tiksliai nepamena, ar rugsėjo pradžioje dirbo automobilių plovykloje, ar statybose. Tačiau gautų DNR tyrimų rezultatai patvirtino pareigūnų įtarimus dėl šį sunkų nusikaltimą įvykdžiusio asmens.

Bylos duomenimis, praėjusių metų rugsėjo pradžioje kaltinamasis E. V. įsiveržė į garbaus amžiaus kaimynės butą, smūgiais pargriovė ją ant žemės ir išžagino. Slėpdamas įvykdytą nusikaltimą, kaltinamasis moterį uždusino.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro, tai buvo intensyvus ir sudėtingas tyrimas, nes įtariamasis nebuvo iš karto aiškus. Narpliojant senolės mirties aplinkybes, buvo apklausta daug asmenų, atlikta specialių tyrimų.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio jaunuolis laukia už grotų. E. V. pareikšti kaltinimai išžaginimu ir nužudymu bejėgiškos būklės asmenį, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą.

Jam gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zuzana

Zuzana portretas
Kodėl tiek daug,čia gi ne 16-metė?

Erzelis

Erzelis portretas
...tik iki gyvos galvos...

Anonimas

Anonimas portretas
Pasaulio pabaiga jam reikia proteli patikrinti puole kaip kate uzuodusi valerijona . Turbut kalejime jis gales kasdien malonuma aptureti cha cha
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių