Viešosios įstaigos vadovė: Š. Gustainis nesusijęs su „MG Baltic“ parama

Buvusi viešosios įstaigos „Taikomosios politikos institutas“ vadovė Justina Kašėtaitė trečiadienį teisme pareiškė, kad buvęs Seimo narys Šarūnas Gustainis nėra susijęs su koncerno „MG Baltic“ parama šiai organizacijai.

Teisėsauga kaltina buvusį liberalą, eksparlamentarą Š. Gustainį, kad jo įsteigto instituto gauta parama iš tikrųjų yra užmaskuotas kyšis iš buvusio koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

„Niekaip nesusijęs“, – Vilniaus apygardos teisme sakė J. Kašėtaitė, prokuroro paklausta, ar Š. Gustainis yra susijęs su „MG Baltic“ skirta parama.

„MG Baltic“ įmonė į „Taikomosios politikos instituto“ sąskaitą 2015 liepą pervedė 8,7 tūkst. eurų.

Už šiuos pinigus 2015 – 2016 metų sandūroje viešoji įstaiga surengė mokymus jauniesiems lyderiams „Ready to Win“. Juose dalyvavo ir Liberalų sąjūdžio nariai.

Visgi partijai tada priklausiusi J. Kašėtaitė tvirtino, kad mokymai nebuvo skirti konkrečiai politinei partijai, juose dalyvavo ir kiti žmonės.

Anot liudytojos, Š. Gustainis į mokymus buvo pakviestas kaip lektorius, bet atlyginimo už tai negavo.

J. Kašėtaitė tvirtino, kad buvęs Seimo narys nedalyvavo kasdienėje „Taikomosios politikos instituto“ veikloje, nerengė ir nekoordinavo projektų.

Vyriausioji rinkimų komisija pernai paskelbė, kad mokymai „Ready to Win“ buvo skirti užtikrinti Liberalų sąjūdžio partijos kandidatų sėkmingą dalyvavimą 2016 metų Seimo rinkimuose, o Š. Gustainis juos organizavo.

Rinkimų komisija pernai pripažino Liberalų sąjūdį šiurkščiai pažeidus įstatymus, dėl to partijai neskirta pusmečio valstybės biudžeto dotacija – beveik 395 tūkst. eurų.

Buvusi „Taikomosios politikos instituto“ vadovė teisme tvirtino, kad mokymai nebuvo susiję su būsimais Seimo rinkimais.

J. Kašėtaitė yra buvusi Š. Gustainio draugė, šiuo metu jie kartu nebegyvena.

Politinės korupcijos byloje koncerno „MG Baltic“ buvęs viceprezidentas R. Kurlianskis yra kaltinamas davęs kyšius politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Kaltinamieji kaltės nepripažįsta ir teigia, kad tyrimas buvo vykdomas tendencingai.

Byloje be R. Kurlianskio ir Š. Gustainio korupcija kaltinami buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ankstesne

Ankstesne portretas
O vsi vadove kuri yra gustainio sugyventine, ar galima tokia informacija kad jis nesusijes vertint kaip tikra? Justina, tu jam xxx’ta. Nesiimk jo bedu sau. Jis tuo periodi uoste tai krete daug nesamoniu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių