Vilniečio automobilis buvo prigrūstas baltarusiškų cigarečių

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pirmadienio naktį Utenoje sulaikė automobilį, prigrūstą nelegalių baltarusiškų cigarečių.

Pastaruoju metu sustiprėjus naujai tendencijai, jog cigarečių kontrabandą į Lietuvą vis dažniau mėginama įvežti iš Latvijos teritorijos, muitinės pareigūnai skiria papildomą dėmesį greta kaimyninės valstybės esantiems regionams.

Kovo 2-ąją apie 24 val. nakties muitinės kriminalistai Utenoje patikrinti sustabdė lengvuoju automobiliu „Toyota Avensis Verso“ važiavusį Vilniaus rajono gyventoją V. S. Tikrinti labai nei nereikėjo – automobilio bagažinė ir salonas buvo prikrauti baltarusiškų kontrabandinių cigarečių „Minsk Superslim“ ir „Minsk 5 Superslim“. Iš viso pareigūnai rado 11 904 pakelių nelegalių cigarečių, kurias pažeidėjas sakėsi pirkęs savo reikmėms ir vežęsis namo.

Automobilis ir cigaretės sulaikyti.V. S. taip pat sulaikytas, tačiau vėliau, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, paleistas.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių